Cykelstien i Skærbæk - faglighed og lokalpatriotisme


Cykelstien i Skærbæk - faglighed og lokalpatriotisme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Aksel Gruelund Sørensen, bestyrelsesmedlem i Skærbæk Beboerforening, Klintebjerg 3, Fredericia
Billede
Fredericia Debat. 

Læserbrev: "Vi skal vurdere nye cykelstier på et fagligt og ikke et lokalpatriotisk grundlag", argumenterer formanden for Fredericia Kommunes by-og planudvalg, Steen Wrist Ørts, i Fredericia Dagblad lørdag 16. juni.

I Skærbæk Beboerforening har vi stor respekt for, at beslutninger omkring cykelstien skal tages på et fagligt grundlag, og vi glæder os over den systematiske måde, som forvaltningen tilgår dette på.

Selv om en vigtig del af det faglige grundlag er trafiktal, vejbredde, antallet af ulykker m.m., må man dog også tage højde for de ting, man kun kan registrere, hvis man ofte besigtiger forholdene og iagttager, hvordan de ændrer sig henover året.

Når det gælder sikkerhed, kæmper alle brancher med at registrere antallet af "nærved-ulykker", for de indikerer, hvor risikoen er størst. Men det er absolut ikke let.

På Skærbækvej er vi mange, der færdes året rundt, og nogle har udsigt til trafikken på vejen fra deres arbejdsplads, og her er billedet entydigt. De farlige situationer og nærved-ulykkerne tager voldsomt til, fordi det er umuligt for et køretøj at passere en gående eller en cyklist uden at skulle skifte vognbane. Og i tåge, snevejr og mørke vokser risikoen markant. Skærbækvej - op til Kolding Landevej - har stort set den udformning, den havde for 50 år siden.

En anden vanskelig del af fagligheden er at vurdere, hvad det vil betyde for mængden af bløde trafikanter, hvis der kommer en cykelsti. Mange i Skærbæk afholder sig f.eks. i dag fra at cykle til arbejde/skole, fordi forholdene er, som de er.

Og så er der endelig den sidste del, som vedrører, hvordan vi gør os attraktive for potentielle tilflyttere til Skærbæk og Fredericia Kommune. Her er vi i konkurrence med Middelfart, Vejle og Kolding kommuner, og det betyder bare noget, at et landsbymiljø kan mønstre skole, indkøbsmuligheder, foreningsliv og en velgennemtænkt infrastruktur med høj trafiksikkerhed.

Fordi fagligheden er mangfoldig, er der behov for, at der i sidste ende laves en samlet vurdering. Det ansvar ligger hos vores lokalpolitikere, og det er vi helt trygge ved.

Skærbæk er en udkantsby i Fredericia kommune, og vi er rigtigt nok meget lokalpatriotiske, men egentlig også meget faglige. Det håber vi, vores byråd og forvaltningen er glade for og kan se værdien af.

Cykelstien i Skærbæk - faglighed og lokalpatriotisme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce