Hold fingrene fra skoven


Hold fingrene fra skoven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Karsten Byrgesen, Hjarnøvej 7, Fredericia, byrådsmedlem (løsgænger) i Fredericia Kommune
Billede
Fredericia Debat. 

Læserbrev: Jeg har netop læst Fredericia Kommunes og Danmarks Naturfredningsforenings samlede oplæg til fredning af Treldeskovene.

Det er uskøn læsning, og min første tanke var, hvorfor et flertal af byrådspolitikerne vil gøre dette mod Fredericias borgere og skovejerne.

Fredningsoplægget starter med at konkludere, at "Treldeskovene rummer en artsrigdom ud over det sædvanlige, og forekomsten af sjældne og truede planter, svampe, insekter og fugle i skovene er unik i national sammenhæng."

Det, jeg kan læse og uddrage af denne konstatering, er, at alt er i den skønneste orden i Treldeskovene.

Almindelige borgere i Fredericia har derfor meget at takke skovejerne og deres faglige rådgivere og eksperter for.

Som de gode "forældre" har skovejerne drevet skovene i århundreder.

De har passet skoven, når der har været sygdom i planter og træer.

De har taget hånd om alle skovens dyr og organismer, når sygdom har truet dem.

De har skaffet juletræer til borgerne og pyntegrønt til grave og anlæg, og de har forsynet os med tømmer til bygning af boliger.

Og hvad er takken? Det er utak.

Skovens "forældre", skovejerne, har over generationer passet skovene og dyrene taktfuldt og i respekt.

Det er derfor uforståeligt, at det nu er kommunens hensigt sammen med naturfredningsforeningen at fratage skovejerne retten - deres ejendomsret - til fortsat at drive deres skov.

Lige så uforståeligt som hvis et velfungerende og sundt barn blev tvangsfjernet fra en velfungerende familie.

Det koster mange penge at give erstatninger til skovejerne. Penge, der blandt andet skal komme fra kommunekassen, ligesom der skal ansættes kommunale medarbejdere til at passe skovene.

Bemærk at samme politikere hyler op om, at kommunen har overskredet årets budgetramme, hvilket på et byrådsmøde før sommerferien har betydet, at en række fornuftige og borgernyttige tiltag er puttet i syltekrukken.

Udredning af erstatninger kan kun komme et sted fra. Kommunale besparelser!

Klassekvotienterne i Fredericia er blandt landets højeste, skoler og børnehaver trænger til vedligeholdelse, vi skal have flere varme hænder, vi skal have god og hjemmelavet mad på plejehjemmene, vi skal tage os af medmennesker med ridser i sjælen, vi skal give ordentlige vilkår for udsatte, vi skal have tryghed blandt de gamle, vi skal have sikre cykelveje og og og.

Som folkevalgt har jeg et medansvar for at prioritere de midler, der skal sikre trivsel og velvære til os borgere. Derfor sagde jeg fra, og stemte nej, da et flertal i byrådet stemte for at "redde en skov der er i de bedste hænder".

Det er efter min mening en helt forkert prioritering af midlerne.

Forsiden på lørdagens udgave af Dagbladet sagde: "Vi bliver ældre: Behov for plejepladser vokser. Udsigt til merforbrug på næsten 16 millioner til pleje af fredericianere her i 2018".

Det er da et kraftigt vink med en vognstang.

Jeg har skrevet dette indlæg uden at nære den store forhåbning om, at et mirakel kan redde situationen for skovejerne.

Oplægget til fredningen er som at læse en journal fra en terminal patient. Det er ikke mere et spørgsmål "om", men hvornår!

En lille efterbrænder til dobbeltmoralen: Vi vil gerne have tømmer til bygningskonstruktioner, vi vil gerne have juletræer og pyntegrønt , vi vil gerne have træ til kaminen, men ikke fra "vores" Treldeskoven.

Så hellere lukke øjnene og plyndre østeuropæiske skove for at dække vores behov.

Jeg siger nej tak.

Hold fingrene fra skoven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce