Læserbrev: De psykisk handicappede


Læserbrev: De psykisk handicappede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Sanne og Sven Willumsen, Ansgarsvej 26, Fredericia, kandidater til kommunalvalget, Miljø- og Velfærdslisten
RB PLUS Kommunalvalg drukner i landspolitisk bulder
Fredericia Debat. 

Læserbrev: 14 amter blev nedlagt og fem nye regioner opstod i 2007, og det var især i sundhedssektoren, der kom forandringer. De psykisk handicappede havde hidtil økonomisk været bundet til amterne, og I stedet skulle de nu høre under deres hjemkommune. Der fulgte naturligvis skattekroner med til kommunerne til at klare opgaverne. Det var meget forskelligt, hvordan de enkelte kommuner prioriterede økonomisk og løste opgaven til fordel for den enkelte handicappede.

De fleste handicapgrupper er selv i stand til at tage hånd om deres egen situation, men de psykisk handicappede bliver ofte klemt i systemet. Der er nogle aldersfaldgruber. Den første store forandring sker efter endt skolegang, hvor den handicappede skal flytte hjemmefra til et bofællesskab og starte med et arbejde på beskyttet værksted.

Det helt store skred sker for de handicappede, når de når folkepensionsalderen, da folkepensionen er betydeligt mindre end den ydelse, de hidtil har fået. Det kan få store konsekvenser, så de får sværere ved at få råd til f.eks. fodterapeut, tandlæge, købe briller eller andre fornødenheder, som den handicappede er afhængig af for at klare hverdagen eller deltage i fællesarrangementer, udflugter, ferier m.m.

Vi foreslår, den almindelige ydelse fortsætter ind i folkepensionsalderen, da de også derefter vil have behov for hjælp til at få en værdig tilværelse i deres alderdom. Det er vigtigt, at de psykisk handicappede ikke under nogen omstændigheder må efterlades alene i ensomhed.

Læserbrev: De psykisk handicappede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce