Læserbrev: Skovejere koblet af fredningsoplæg


Læserbrev: Skovejere koblet af fredningsoplæg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Karsten Byrgesen, Hjarnøvej 7, Fredericia, medlem af Fredericia Byråd, løsgænger
Billede
Fredericia Debat. 

Læserbrev: Skovejere føler sig koblet af et fælles kommunalt/Dansk Naturfredningsforenings (DN) fredningsoplæg om fredning i Treldeskoven.

Sådan var meldingen fra Poul Ejnar Jochumsen (formand for foreningen Trelde skov) i lørdagens udgave af Fredericia Dagblad.

Nok en gang efterspørger foreningen Trelde Skov kommunikation og dialog med Fredericia Kommune. Det er en rimelig forventning i en sag, der på bundlinjen drejer sig om en mulig fredning af skoven. En fredning, der opfattes som krænkende af skovejerne.

I samme artikel slås det fast, at byrådet i Fredericia har sagt ja til, at Fredericia Kommune vil gå ind i arbejdet om en fredning sammen med DN.

Det er en halv vind at lade hele byrådet stå for den holdning.

Sandheden er, at Dansk Folkeparti, Enhedslisten og Socialdemokratiet sammen med DN har gjort fælles front mod skovejerne og ejendomsrettens ukrænkelighed.

Set i det lys har flertallet fravalgt dialogen med skovejerne. På den anden side står mindretallet - Venstre og undertegnede.

Åbenhed og dialog og tingene på bordet skaber tillid og tryghed. Fredningssagen drejer sig om ret, rimelighed og følelser og oven i det, en forkert antagelse af, at skovejerne ikke vil skoven og dyrelivet det bedste.

Netop derfor er det vigtigt at spille med åbne kort og bruge enhver mulighed for at skabe dialog. Denne fredningssag er kommet utrolig dårlig fra land. Der er meget på spil for skovejerne og andre retskafne borgere, der tror på retfærd og sund fornuft. Jeg kan kun give Poul Ejnar Jochumsen medhold i, at flertallet i byrådet med en oprigtig vilje til dialog "kunne have holdt et uformelt møde, hvor man lavede en forventningsafstemning mellem os og dem".

Sagen trækker skygger og påvirker retsbevidstheden. Jeg noterer mig imidlertid, at der er en politisk vilje - i Folketinget - til at kigge på DN's privilegier og magt, der også efter min mening ikke forvaltes med klogskab og fornuft, men gennemsyres af enkeltpersoners snævre personlige interesser.

Læserbrev: Skovejere koblet af fredningsoplæg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce