Skovfredning. Rettidig omhu?


Skovfredning. Rettidig omhu?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Rolf Jensen, Treldenæsvej 178, Fredericia
Billede
Fredericia Debat. 

Læserbrev: Hermed en kommentar til indlæg 7/9-18 i Fredericia Dagblad af Rasmus Vestergaard Madsen og Marc Hast Knudsen.

Godt med et indlæg, men jeg vil for en gangs skyld kommentere direkte.

Vi skal bevare, passe på og gemme det gode til vore efterkommere, helt sikkert.

Det kan diskuteres, om en fredningen som foreslået er en sikker måde at gøre det på!

Det eneste direkte argument i indlægget for fredning hæftet på dyrkningen af skoven i dag er påstanden om, at der "fældes gammel skov plantes juletræer med medfølgende sprøjtegifte, der dræber...".

Fra skovejernes side har vi, også med Marc Hast Knudsen på tur, tydeligt og kraftigt pointeret, at i dag er juletræsdyrkning i skov helt yt. Juletræsdyrkning foregår i større skala på åben mark med bedre tilkørselsforhold.

Trelde Skov bærer for øvrigt heller ikke særlig præg af juletræsdyrkning, fredskovspligten og skovloven forhindrer det, og ingen er heller interesseret i at satse på én kortsigtet ting. Der skal være noget til efterkommerne.

Det sidste juletræsstykke i skoven, som Marc Hast Knudsen før har refereret til, er ved at blive afviklet, der er plantet eg i bunden.

I stedet for den udenadssang, indlægget reelt er, vil jeg opfordre til, at man opsøger skovstykker, der står som urørte, ligner Trelde Skov og prøver at få et billede af, hvad man kan forvente ved at lade Trelde Skov stå urørt.

Ad de eksisterende skovveje i Trelde Skov kan man i Selvejerskoven komme til små stykker, der reelt står som urørte - der er mørkt, gøgeurten når ikke at sætte blomst, før skoven lukker af om foråret...

Skovfredning. Rettidig omhu?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce