Triatlon-formand: Usandt at kommunen skulle finde 1,7 mio. kr. ekstra


Triatlon-formand: Usandt at kommunen skulle finde 1,7 mio. kr. ekstra

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Carsten Andersen, Egernvej 4, Fredericia, formand for Fredericia Triathlon Team
Billede
Fredericia Debat. 

Læserbrev: Det kan godt være, at Lars Ejby lægger sig fladt ned i forhold til sine kolleger i byrådet. Han forsøger dog stadig at lægge ansvaret for det strandede event fra sig ved at fastholde, at det beløb, kommunen skulle forpligtige sig til at betale for eventet, ændrede sig i forløbet - nu ved at påstå, at de omkostninger, kommunen skulle forpligtige sig til, var øget med 1,7 mio. kr.

Lad mig understrege, at det oplæg, der blev lagt frem på det første møde i forhold til kommunens økonomi, ikke har flyttet sig med så meget som en 25-øre.

Hvor Lars Ejby har de 1,7 mio. kr., han påstår, at kommunen skulle finde ekstra i forhold til de øgede omkostninger, fra, ved jeg ikke, men fakta er, at følgende blev drøftet på det indledende møde, der blev afholdt, hvori Lars Ejby Og Christian Jørgensen deltog.

Den internationale triatlon-union (ITU) skulle have 1,5 mio. kr. for at komme til Fredericia med deres World Cup-brand og til præmiepenge. Af disse 1,5 mio. kr. havde vi i 2018 ikke forbrugt midler, der var hensat til triatlon-stævne på 550.000 kr, da vi i 2018 laver et mindre stævne, end der var sat midler af til. Derudover skulle der i budgettet for 2019 derfor findes 1,2 mio. kr. i kommunale midler.

Dansk Triatlon Forbund (DTriF), der også deltog ved mødet forlangte, at det skulle være kommunen og ikke klubben, der var ansvarlig arrangør, ellers kunne DtriF ikke anbefale Fredericia som vært for en World Cup, da eventet ville blive for stort til, at en klub ville kunne håndtere det med frivillig arbejdskraft.

Kommunen skulle derfor stille personale til rådighed, der kunne sætte sig for bordenden og være stævneledelse i samarbejde med Fredericia Triathlon Team. Herudaf kom de 800.000 kr. i medarbejdertimer, kommunen skulle lægge i projektet.

De tre beløb, der blev drøftet på det første indledende møde, giver sammenlagt en forpligtigelse for Fredericia Kommune på 2,5 mio. kr., nøjagtigt det beløb, der også fremgår af ansøgningsmaterialet til ITU som kommunal forpligtigelse.

Jeg har stor forståelse for, at kassen i Fredericia Kommune ikke er uendelig dyb, og at der derfor indimellem skal prioriteres.

At Lars Ejby og Christian Jørgensen åbenbart så egenhændigt har vurderet, at det blev for dyrt for kommunen at håndtere en World Cup, har jeg absolut ingen indvendinger imod.

Til gengæld har jeg absolut ikke nogen forståelse for, at de to politikere ved at påstå, at de kommunale forpligtigelser pludseligt var steget med 1,7 mio. kr., prøver at hænge en mangeårig samarbejdspartner i branding af Fredericia både i forhold til talentudvikling og igennem 20 års stævneaktivitet ud ved at antyde, at Fredericia Triathlon Team skulle have forsøgt at få flere penge ud af kommunekassen, end der var aftalt. Dette er absolut ikke sandt.

Til sidst vil jeg gerne pointere, at Fredericia Triathlon Team ikke har udarbejdet det omdiskuterede budget. Klubben er kommet med input til budgettet. De endelige tal er dog sammensat af kommunens egne medarbejdere.

Triatlon-formand: Usandt at kommunen skulle finde 1,7 mio. kr. ekstra

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce