Klimaet truer, men forskning er løsningen


Klimaet truer, men forskning er løsningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Susan Kronborg, Skovbrynet 13, Skanderborg, folketingskandidat (R) i Skanderborg, Odder, Samsø, specialkonsulent i Skattestyrelsen
Billede
Læserbrev. 

Læserbrev: FN's klimapanel fremkommer jævnligt med nye, stadig mere ildevarslende advarsler om konsekvenserne af vores fortsatte udledning af drivhusgasser.

"Kun en tåbe frygter ikke klimaet", og det er derfor afgørende, at vi sætter ind nationalt som internationalt og søger de løsninger, der belaster kloden mindst muligt.

Det behøver ikke nødvendigvis at være en vej alene belagt med afsavn: Forskning og innovation kan bane vejen for nye, klimavenlige metoder, der sikrer en fortsat stigende velfærd, ikke mindst for den del af jordens befolkning, der ikke har været med luksuslineren industrialisering, og som derfor lider betydelige afsavn.

Men det kræver omfattende forskning, innovation af nye metoder og modige tiltag fra de politiske beslutningstagere.

Danske virksomheder og forskningsinstitutioner har i denne sammenhæng oparbejdet en betydelig knowhow, og det er afgørende, at der er politisk vilje til fortsat at fastholde den status.

Det er min politiske vision, at Danmark fortsat skal være en førende aktør indenfor vind- og solkraft.

Nye solcelletyper er på vej, som integreres i tage og vinduer, men der er brug for regelforenkling for solcelleanlæg og afregningsmodeller, som virker fremmende for anvendelsen af solceller.

Den danske eksport af vandteknologi skal vi også være opmærksomme på.

Jeg havde den store oplevelse at besøge Climate Challenge 2018 og høre om Klimatorium ved direktør Lars Holmegaard.

Hele deres koncept om klima er baseret på en quadruble helix-model, hvor offentligt ejede virksomheder har udfordringerne, universitets-verdenen hjælper med løsninger og private virksomheder sætter løsningerne i produktion.

Viden bliver til arbejdspladser. Det giver mulighed for vækst og eksport, og civilsamfundet kan bruge løsningerne.

Der er 3000 mia. kr. for markedet for vandteknologi - bare til illustration er der 1000 mia. kr i markedet for vindteknologi.

C2C coast to coast er støttet af EU med 24 projekter og tre mia. kr. i projektværdi. Det indebærer klimaløsninger og klimajob indenfor alle erhverv.

Vi har således to fyrtårne: Klimatorium i Lemvig og AquaGlobe i Skanderborg.

Jeg vil sikre vandteknologi de bedst mulige vilkår. I den forbindelse skal Folketinget i gang med en samlet klimalovgivning. Det skaber danske arbejdspladser og samtidig et bedre miljø i de lande, som køber vores teknologi.

Vi skal også sikre forskning i og produktion af klimateknologi til gavn for klimaet - og mere prosaisk til gavn for vores arbejdspladser og eksport.

Endelig skal vi naturligvis understøtte visionære klimatiltag i FN og EU, herunder tale med en ambitiøs stemme.

Klimaet truer, men forskning er løsningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce