Mens vi venter på ambulancen


Mens vi venter på ambulancen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Claus Sørensen, Vongevej 37, Tørring, konservativ byrådskandidat i Hedensted Kommune
Michael Svenningsen
Læserbrev. 

Læserbrev: Knap fire mio. kr. - så meget koster det Region Midtjylland at sige farvel til Lars Dahl Pedersen og Tove Kristensen, der indtil for nylig var hospitalsdirektør og sygeplejefaglig direktør på Hospitalsenheden Midt i Viborg.Det er to tredjedele af, hvad det koster at drive en ambulance i Tørring og opland.

Når så håndtrykket til den netop fyrede regionsdirektør kommer frem i lyset, så er døgnambulancen nok længe betalt.Som tidligere fremført i et læserbrev er det dybt kritisabelt, at Hedensted Kommune er den kommune i Region Midtjylland, der har det dårligste serviceniveau, når det kommer til ambulancetjeneste.

Vi har en servicegrad på 55,9 pct. - ikke de 75 pct., som regionen forventer fra ambulanceudbyderne på en såkaldt kørsel A (fremme under 10 minutter).

Dette har desværre været mere normalen end et særsyn de seneste seks-otte år.

I Tørring er gennemsnitsventetiden på 13.09 minutter.Præhospitalet og ambulancetjenesterne har travlt med at dokumentere, at man i gennemsnit overholder den fastlagte servicegrad på 75 pct. i regionen.

Men hvis man ligger alle procenterne sammen for hver kommune, så passer det slet ikke. Så er de på 73,35 pct. Men mon ikke de nok kan forklare mig, at jeg ikke kan regne den ud, som de kan... Jeg har også kun en uddannelse som speditør, det er jo slet ikke på DJØF-niveau.

Jeg har sendt en mail til alle medlemmerne i hospitalsudvalget i regionen, da jeg finder det skræmmende, at regionen gennem en længere årrække blot "tager orienteringen til efterretning" og faktisk ikke gør mere. Regionen har 30. maj i år fået en orientering om muligheden for at forbedre responstiden. Den er for øvrigt også indstillet til at "blive taget til efterretning".

Det fremgår af denne orientering, at den bedste løsning vil være flere ambulanceberedskaber. Men så koster det jo pludselig penge - mellem fem og ti mio. kr. om året pr. ambulance.

Det er jo mange penge, når man har brugt en masse på letbanen i Aarhus, fastholdelseskontrakter og på at fyre folk i tide og utide.

Man burde måske begynde at kigge indad på de lukrative kontrakter og gyldne håndtryk.

Vi andre dødelige får såmænd kun vores normale hyre, hvis vi bliver fritstillet - eller skal arbejde i opsigelsesperioden.

Jeg kan kun opfordre til regionen, at der skal strammes gevaldigt op. For lige nu er der ikke meget at råbe hurra for i min del af landet.

Jeg er gevaldig træt af den laissez faire-holdning, der ofte hersker i den politiske verden.

Det virker som om, at man ikke kender ordsproget "Det er bedre at forebygge fremfor at helbrede". Så spurgt på nudansk: Hvordan synes I selv, det går?

Mens vi venter på ambulancen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce