Vi skal afskaffe fattigdom og have sunde, veloplagte og glade børn


Vi skal afskaffe fattigdom og have sunde, veloplagte og glade børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Azra Hasanbegovic, Vestbanevej 9, Vejle, medlem (S) af Vejle Byråd
Billede
Læserbrev. 

Læserbrev: Der er to ord, som jeg har svært ved at sætte sammen i en sætning: fattigdom og Danmark.

Fattigdom findes ikke i Danmark, hvis man går ud fra mennesker, som lever på sultegrænsen, men der findes fattige alligevel.

Det, der bekymrer mig mest, er, at der findes fattige børn. Jeg kender forældre, som ikke har råd til at købe sportstøj til deres børn, så de kan udøve sport, eller som ikke har råd til at købe fødselsdagsgave, som børnene kan vise til vennerne uden at føle sig flove over det.

Der er evidens for, at der er 64.500 fattige børn i Danmark. Når vi tænker på et land på godt og vel 5,7 mio. indbyggere, kan tallet måske synes lille.

Men når vi tænker på en by som Randers, som er Danmarks sjettestørste by, så har vi så mange fattige, som der er indbyggere dér. For mig giver det stof til eftertanke.

Her skal man ikke tage fejl af mine bekymringer for de fattige børn som billigelse af deres forældres status som kontanthjælpsmodtagere. Tværtimod.

Der skal være en forskel på at være på arbejdsmarkedet, hvor man står op og passer et job hver eneste dag, og på at være på offentlig forsørgelse.

At tjene sine egne penge giver ikke kun et bedre økonomisk råderum for hele familien, men påvirker også det mentale, følelses- og identitetsmæssige register i den rigtige retning.

Det smitter også af på børnene.

Men hvad med forældrene, der ikke kan klare et job, der ikke har psykiske eller fysiske forudsætninger for det, der ikke kan finde et job? Skal deres børn straffes for det?

Reglerne for kontanthjælp laves om på fra gang til anden og giver så meget uforudsigelighed, at det stresser rigtig mange familier.

Fra 2017 er antallet af fattige børn vokset med 12.000. Det er meget bekymrende. Og hvem er skurken? Kontakthjælpsloftet, dyre boliger, nedsat børnetilskud, sygdom m.m.

Men jeg går ikke efter skurken, jeg går efter løsninger.

Derfor udfordrer jeg os alle på FN's verdensmål nummer 1 om at afskaffe fattigdom.

Al forskning viser, at dårlige levevilkår i barndommen øger risikoen for, at det kommer til at gå dårligere både med ens helbred og socioøkonomisk senere i livet.

Skal vi have sunde, veloplagte og glade børn, som skal vokse sig store til samfundsnyttige medlemmer, skal vi sætte ind nu. Ikke i morgen eller om et år. Tiden er inde - nu.

Der er evidens for, at der er 64.500 fattige børn i Danmark. Når vi tænker på et land på godt og vel 5,7 mio. indbyggere, kan tallet måske synes lille. Men når vi tænker på en by som Randers, som er Danmarks sjettestørste by, så har vi så mange fattige, som der er indbyggere dér. For mig giver det stof til eftertanke.

Vi skal afskaffe fattigdom og have sunde, veloplagte og glade børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce