Danske sodavand rummer langt mere sukker

Genrefoto: Colourbox

Danske sodavand rummer langt mere sukker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mad - Drikker du en almindelige dåse Fanta i Danmark, indtager du 35 gram sukker. Drikker du derimod en tilsvarende Fanta fra Tyskland, er sukkerindtaget 30 gram, mens det i England er nede på 23 gram.

Der er nemlig stor forskel på, hvor meget sukker producenten har tilsat, viser en kortlægning af 274 sodavand, som organisationen Action on Sugar har foretaget i en lang række lande.

Metroxpress' gennemgang af de danske sodavand viser, at vi typisk ligger i den høje ende målt på sukkerindholdet i populære sodavand som Sprite, Coca-Cola og Schweppes Tonic Water.

Rystet politiker

Medlem af Europaparlamentet Christel Schaldemose (S) er rystet på forbrugernes vegne og opfordrer myndighederne til at gribe ind:

- Både myndigheder og producenter bør skamme sig over disse helt uacceptable og voldsomt store forskelle. Man burde kunne regne med, at produkter er ens i EU, for hvad skal vi ellers med det åbne marked, siger hun til metroxpress.

Skær ned på sukkeret

Ifølge seniorrådgiver Camilla Udsen fra Forbrugerrådet Tænk viser undersøgelsen, at der er et potentiale for at skære ned i sukkeret:

- Nogle af englændernes sukkersødede sodavand er kommet ned, ved at de også har tilsat lidt kunstige sødemidler. Det mener jeg dog ikke, er vejen frem. I stedet ved vi fra danske Nikoline, at man godt kan reducere sukkeret markant ved for eksempel at tilsætte mere frugt, siger hun til metroxpress.

Coca-Cola ønsker ikke at besvare metroxpress' spørgsmål i sagen, men henviser til en udtalelse fra den internationale organisation for sodavandsproducenter, ICBA:

'Firmaer fremstiller produkter på forskellige måder i forskellige lande for at leve op til myndighedernes regler og forbrugeres smag.'

Danske sodavand rummer langt mere sukker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce