Fredericia afviser broarbejde om natten: Larmen er direkte sundhedsskadelig

Det ville udgøre en sundhedsrisiko for beboerne i 30 husstande under broen, hvis entreprenøren fik lov at bryde beton op om natten, slår Styrelsen for Patientsikkerhed fast. Foto Michael Svenningsen

Fredericia afviser broarbejde om natten: Larmen er direkte sundhedsskadelig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fredericia Kommune afviser, at den kunne have givet dispensation til natarbejde på broen.

Fredericia: Inger Pabst, leder af Miljø og Natur i Fredericia Kommune, afviser, at den jyske kommune bremser broarbejdet i den måde, den har behandlet beboernes støjklager på.

- Det er sundhedsskadeligt, når folk ikke kan få deres nattesøvn i mange dage i træk. På den baggrund ville det have været umuligt for os at give entreprenøren dispensation til at overskride den vejledende grænse om natten på 40 dB, fortæller Inger Pabst.

Fredericia Kommune fik den 26. juni klager fra to husstande under Lillebæltsbroen på den jyske side. Med videooptagelser viste de, hvor meget det larmede, når entreprenøren nedbrød broens beton med lufthammere om natten. Kommunen tog efterfølgende selv ud på stedet og målte støjen til 72 dB. Styrelsen for Patientsikkerhed vurderede efterfølgende, at beboerne i de 30 husstande under broen ville være udsat for en betydelig sundhedsrisiko, hvis de ikke kunne få deres nattesøvn i op til 20 uger.

- Vi kontaktede derfor Vejdirektoratet, som valgte at bede entreprenøren indstille det natarbejde, man var begyndt på efter forsinkelsen på grund af strømuheldet, forklarer Inger Pabst.

Fredericia Kommune behøvede derfor ikke udstede noget påbud til entreprenøren.

- Men det havde vi selvfølgelig været nødt til, hvis entreprenøren ikke var stoppet af sig selv, dermed mener jeg heller ikke, at hverken beboerne eller kommune kan beskyldes for at være årsag til det forsinkede broarbejde, siger Inger Pabst.

Hun understreger, at Fredericia Kommune ikke forhindrer alt natarbejde på broen.

- Det er kun lufthammere og andre støjende ting, som ikke går. Men entreprenøren er velkommen til at sætte stilladser op og lave andet arbejde, der holder sig under de 40 dB, siger Inger Pabst, der godt forstår de handlendes frustrationer over brolukningen.

- Men vi er naturligvis nødt til at tage hensyn til folks helbred, siger hun.

Fredericia afviser broarbejde om natten: Larmen er direkte sundhedsskadelig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce