Lokal kro åbner igen: Ny forpagter vil føre ånden videre samt tilbyde take away

Mikael Mattsson er den nye forpagter på Vonge Kro. Han holder åbningsreception fredag den 28. oktober. Foto: Christina Mosegaard

Lokal kro åbner igen: Ny forpagter vil føre ånden videre samt tilbyde take away

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

vonge - Fredag den 28. oktober er dagen, hvor Vonge Kro atter kan slå dørene op til stedets hyggelige atmosfære og gode danske traditionelle kromad.

Kroens nye forpagter, den 29-årige kok Mikael Mattsson, glæder sig meget til både at kunne forny og genskabe det gode ry, som Vonge Kro har haft gennem de mange år, hvor kroen blev drevet af ejerne Olga og Ole Kragh.

Velrenommeret bøf bliver

Mikael Mattsson har de seneste to år drevet Tørringhus i nabobyen sammen med makkeren Martin Bråten med stor succes. Men da ejeren af stedet har bebudet, at bygningen, der rummer Tørringhus, skal lukkes og nedrives i 2018, begyndte begge at se sig omkring efter nye muligheder. Her dukkede muligheden for at forpagte Vonge Kro op, efter at det forrige forpagterpar Torben Warncke og Louise Nielsen den 1. maj i utide forlod kroen.

Læs også: Forpagterpar har forladt landsbykro - nu er den sat til salg

- Jeg ønsker drive kroen som en traditionel dansk kro. Der skal være klassisk dansk kromad, siger Mikael Mattsson, der samtidig fortæller, at han glæder sig til at genindføre den berømte Vongebøf. Han fortæller også, at krostuen vil vende tilbage som samlingssted for byens og egnens beboere, og han med tiden ønsker at genåbne stedets værtshus, hvorfra man også vil kunne bestille take away-retter.

Herudover vil Mikael Mattsson også oprette en cateringsdel på Vonge Kro, som blandt andet skal levere frokostordninger til virksomheder. Og så ser han meget frem til, at der forhåbentligt bliver afholdt en masse selskaber, og køkkenet kan sende gode retter ud af huset.

Flytter til byen

Lige nu er Mikael Mattsson og hans kæreste, som han til dagligt bor med i Odense, i fuld gang med at istandsætte den lejlighed, der hører til Vonge Kro. De har nemlig bestemt sig for at flytte til byen både for at være en del af lokalsamfundet, og fordi det naturligvis er meget praktisk i forhold til at være så meget tilstede som muligt.

Flæskeklub genopstår

Mikael Mattsson har allerede inden den første officielle åbningsdag haft en kommende trofast skare af mennesker til spisning. Den 11. oktober kunne Vonge Flæskeklub med glæde bebude, at de er genopstået, nu da de igen har mulighed for at afholde deres helt specielle aftener hver anden tirsdag med stegt flæsk og persillesovs.

- Det var jo helt fantastisk, for der var faktisk hele 80 mennesker tilmeldt til denne aften, fortæller Mikael Mattsson, der glæder sig flere gange om året at skulle stege flæsk for denne herlige klub.

I det hele taget er Mikael Mattsson optimistisk omkring at skulle være den nye vært på Vonge Kro. Han fortæller, at rigtig mange allerede har været forbi for at fortælle, hvor glade de er for, at han nu vil puste liv i kroen igen.

Åbner på fredag

Fredag den 28. oktober er der åbningsreception på Vonge Kro fra klokken 15.00. Her vil Mikael Mattsson servere helstegt pattegris med tilbehør og koldt til ganen. Han håber, at rigtig mange vil kigge forbi på denne dag. Han fortæller også, at krostuen åbner for a la carten lørdag den 29. oktober, hvor man altså igen kan komme og få en god portion mad og vende verdenssituationen.
Så er der igen kommet liv i Vonge Kro og mange kan nu se frem til at komme forbi og få sig en Vongebøf. Foto: Christina Mosegaard
Så er der igen kommet liv i Vonge Kro og mange kan nu se frem til at komme forbi og få sig en Vongebøf. Foto: Christina Mosegaard

Lokal kro åbner igen: Ny forpagter vil føre ånden videre samt tilbyde take away

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce