Annonce
Fredericia

Å løb over sine bredder og lukkede en del af legepark: Sø voksede alt for meget

Et kraftigt skybrud satte onsdag aften store dele af Fredericia under vand. Gader blev oversvømmet, og over 20 kommunale ejendomme fik vandskader. Søen i Madsby Legepark er midlertidigt lukket, fordi vandspejlet står for højt på grund af de store, tilførte vandmasser fra bækken ved siden af. Foto: Peter Leth-Larsen
Ingen bådsejlads i Madsby torsdag. Og i Fredericia Idrætscenter trængte der regnvand ind tæt på den største hal.

Fredericia: Også Madsby Legepark og Fredericia Idrætscenter blev ramt af det kraftige regnskyl onsdag.

Torsdag var søen derfor lukket for bådsejlads, oplyste Bente Richard fra Madsby Legepark til Fredericia Dagblad:

- Det er bækken, der er løbet over sine bredder. Derfor er søen spærret af, og vi må vente, til vandet trækker sig tilbage. Det er ikke første gang, vi er ude for det.

I legeparken løb der også vand ned fra de højere beliggende dele til de lavere, og derfor trængte det ind i nogle af husene. Dog ikke værre, end at en pumpe klarede ærterne. Herefter skal gulvene tørres og fejes og gøres rene, fortæller Bente Richard.

Alt for meget vand i søen i Madsby Legepark. Foto: Peter Leth-Larsen

Vand ud over 100 m² i FIC

Ved Fredericia Idrætscenter i den anden ende af Madsbyparken strømmede regnvand ligeledes fra et øvre til et nedre udenomsområde, da sluserne for oven åbnedes.

Vandet trængte gennem utætte ovenlysvinduer, der fra gammel tid har forbindelse til terrænet. Vinduerne er ikke helt tætte, så cirka 100 kvadratmeter stoledepot i forbindelse med den store opvisningshal blev oversvømmet.

- Man kunne gå i vand til anklerne, fortæller teamleder for halområdet i FIC, Bo Jørgensen:

Heldigvis står stolene på nogle vogne, så der skete ikke noget, og vi var hurtige nok til at lægge håndklæder ud, så vandet ikke løb ud i selve Hal 1.

- Det blev suget væk. Depotet skal tørres og gøres rent, og vi sætter nye membraner i ovenlysvinduerne. De bruges ikke mere. I sin tid var de nødudgange fra vores skydebane, forklarer Bo Jørgensen.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Åbent brev til byrådet i Fredericia: Tænk disse punkter ind i arbejdet med næste års budget

Læserbrev: På det ugentlige tværpolitiske, offentlige møde i Demokraticontaineren i Kanalbyen var emnet tirsdag 10. september "Velfærdspolitik i de kommende år i Fredericia". Som sædvanlig var der en livlig diskussion i en positiv ånd. Samtalen foregik endnu en gang på tværs af partiskel og andre interesser. Mødet endte ud med enighed om at opfordre byrådspolitikerne til at tænke nedenstående punkter ind i arbejdet med næste års budget. Vi håber, I vil sætte fokus på de svageste borgere og på arbejdsmiljøet for de kommunalt ansatte. Der var enighed om, at velfærden generelt skal være i centrum, og følgende områder blev specifikt nævnt som indsatsområder: Folkeskolerne. Der er kun fem kommuner i landet, der bruger færre økonomiske midler pr. elev. Var det en ide og en mulighed at tildele midlertidig "førtidspension” til syge borgere, så de får ro til at komme sig og samle kræfter, inden der tages stilling til deres fremtidige tilknytning til arbejdsmarkedet? Fritidstiltag for den ungdomsgruppe, der ikke er knyttet til Ungdommens Hus. Sikring af, at frivillig indsats ikke på nogen måder indregnes i normeringsbehovet. Personale nok til at tage sig dybtgående nok af de underretninger, der indsendes til familieafdelingen. For at fremme arbejdsmiljøet på de offentlige arbejdspladser skal der være mindre kontrol og mere tillid, og i den sammenhæng vil det være en god idé at lade en stor del af arbejdsprocesserne bestemmes af selvstyrende teams. Det er vigtigt, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for de områder, der vedrører velfærden. Når forholdene er gode for de kommunalt ansatte, er der stor sandsynlighed for, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for disse områder, så der på sigt kan blive et tilstrækkeligt antal kvalificerede medarbejdere at vælge imellem. Det er væsentligt, at der bliver lagt endnu mere vægt på et positivt og inkluderende menneskesyn i den kommunale organisation. Vi ønsker byrådet rigtig god arbejdslyst i processen med budgetforhandlingerne!

Annonce