Annonce
Fredericia

Åbent brev til byrådet: Med stor undren og foragt kan vi læse, at adskillige politikere udnævner dagen til 'glædens dag'

Det er sorgens dag, lyder det fra socialrådgiverne i Fredericia Kommunes familieafdeling, efter at familiechef Kirsten Blæhr er stoppet. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Åbent brev: Sorgens dag!

Det var med ubehag samt chok og vemod, at vi i dag modtog meddelelsen om, at vores øverste chef, Kirsten Blæhr, har valgt at indgå en senioraftale, hvor hun vælger at afgå med udgangen af juni måned 2021.

Ligeledes er det med stor undren og foragt, at vi kan læse at adskillige politikere med det samme udnævner dagen til ”glædens dag”.

Annonce

Kirsten har de sidste 26 år lagt liv og sjæl i sit arbejde for Fredericia Kommune, hvor hun dagligt har stillet sin indiskutable faglige ekspertise til rådighed, hvor end i organisationen der har været behov.

Familieafdelingen har i Kirstens tid, udviklet sig til en organisation med et højt fagligt niveau, hvor engagerede medarbejdere dagligt har ydet og fortsat yder en service, der kontinuerligt tager sit udgangspunkt i gældende lovgivninger, med omsorg og omtanke for de enkelte familier.

Socialrådgivere: Her er fakta

Klager i Ankestyrelsen

Familieafdelingen har pr. dags dato 1.380 sager. Heraf er 1.124 myndighedssager og 256 forbyggende gruppetilbud. Set over det sidste år, har der været 40 klagesager, der er behandlet i Ankestyrelsen. Af disse 40 sager er:

28 sager stadfæstet (70%)

1 sag er ændret (2,5%)

8 sager er hjemvist til fornyet afgørelse (20%) – Generelt er hjemvisning pga. manglende oplysning af sagen.

3 sager afvist/ ikke behandlet, da borgerne har klaget for sent (7,5%).

Anbringelser

Der er 145 verserende anbringelser. Heraf er de 20 tvangsanbringelser. Hovedparten af disse har været anket til Ankestyrelsen og byretten. Fredericia kommune har fået medhold i alle sagerne.

Danmarks Statistik

Igennem en årrække har der politisk været en bevidst strategi om at omlægge fra anbringelser til forebyggende tilbud. Data fra Danmarks statistik viser antallet af udsatte børn og unge der modtager forebyggende foranstaltninger er flg.:

2015 – 285 personer

2016 – 466 personer

2017 – 614 personer

2018 – 667 personer

2019 – 821 personer

Normering

Dansk Socialrådgiverforening har et vejledende sagsantal til rådgivere, der arbejder med udsatte børn - på 20–30 sager pr. rådgiver. For rådgivere der arbejder med handicappede børn, er det vejledende sagsantal på mellem 25–35 sager pr. rådgiver.

Såfremt Fredericia Kommune skal følge de vejledende sagsantal, kræver det en opnormering på mellem 3,2–18 ekstra rådgivere.

Udvikling

Alle socialrådgiverne har netop afsluttet et halvandet års uddannelsesforløb i løsningsfokuseret inddragelse af borgerne. Socialrådgiverne bliver løbende opkvalificeret med nyeste viden indenfor det specialiserede område med hensyn til metodik og jura.

Familieafdelingen i Fredericia kommune blev i efteråret 2020 udtaget til at udvikle en national model omkring måling af barnets progression, når der er iværksat en hjælpeforanstaltning. Det sker i samarbejde med 4 andre kommuner, Socialstyrelsen, Rambøll og professionshøjskolen Absalon.

Baggrunden for udvælgelsen af Familieafdelingen i Fredericia Kommune var, at Familieafdelingen står på et stærkt fagligt fundament.

Kilde: Socialrådgiverne i familieafdelingen, Fredericia Kommune

Det har været nævnt, at man nu mener at der skabes arbejdsro for medarbejderne i Familieafdelingen i Fredericia Kommune. Ligeledes ytres, at Kirstens afgang vil bringe kerneopgaven tilbage til afdelingen. Imod dette må vi som samlet medarbejdergruppe på det kraftigste opponere. Vores oplevelse er, at vores ledelsesmæssige fundament er smuldret, Kirsten, der altid har sikret ro, og som har haft en skarp opmærksomhed på netop kerneopgaven – den allervigtigste, nemlig byens børn og unge.

Vores daglige virke er uløseligt knyttet til Lov om Social Service, dette ændrer sig ikke ved at man smider kaptajnen af båden.

Det er i dag sorgens dag for flere faggrupper der har mistet deres chef:

PPR, Sundhedsplejen, KKP, DMK, Tandplejen, Familie- og Ungdomscenteret, Familieafdelingen, Administrationen.

Vores børn, unge og deres familier, vil fortsat have et behov for at blive mødt med høj faglighed, respekt og omsorg - denne opgave løftede vi i går, i dag, i morgen og i fremtiden.

Som baggrund for vores udsagn om høj faglighed, vedlægges faktuelle tal og udtalelse, der underbygger disse.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Flyttede fra 11. sal på Amager til Fredericias ældste bolig: Nordstjernens nye beboere sætter stor ære i historien

Danmark

Mandagens coronatal: Fortsat under 100 indlagte - 17 i respirator

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Drømmer du om et elektronik-job? Elgiganten har mange ledige stillinger i nyt varehus

Danmark For abonnenter

Fup-mails vælter ind: Svindlere udnytter farvel til NemID til identitetstyveri

Fredericia

Kontrakt underskrevet: Derfor bliver nye tennis- og padelhaller forsinket i Erritsø

Erhverv

Barndomsvenner vil gøre din bil skinnende ren: Nu er jagten gået ind efter en garage

Alarm 112

Ung mand ramt af uheld: Nyindkøbt bil udbrændte på vej hjem

Fredericia For abonnenter

Lise Gerdes er 'mor' til mange ude i verden: - Man bliver mødt af det, man selv sender ud

Alarm 112

Nu er brandtomt undersøgt: Flammerne har gjort hellested ubrugeligt

Fredericia

Borgmester vil bruge 30 millioner kroner mere på Fredericia Vold

Sport

Chris Ankers enke: - Jeg kan slet ikke rumme tanken om, at jeg ikke skal kysse min mand igen

Alarm 112

Hellested skal genopbygges hurtigst muligt: Enhedslisten spiller ud med to mio. kr. til løsning

Fredericia For abonnenter

Analyse om borgmesterkæden: Flere vil være kalif i stedet for kaliffen

Middelfart

Konditor storhitter med både chokolade og bryggeri i baglokalet: - Vi satte de første 500 øl til salg, og på en uge var alt udsolgt

Annonce