Annonce
Debat

Åbent brev til COOP: I lyver over for kunderne

Debat: Kære COOP Danmark - jeg handler egentlig gerne i jeres butikker, men det skærer i mit hjerte, når I lyver for os kunder - for det har vi altså ikke fortjent. Uge 31 udsendte I en reklame for Super Brugsen. Her påstår I to ting:

1. at der ikke må bruges sprøjtemidler i økologi. Det er decideret vildledning. Der er ifølge økologisk vejledning adskillige sider med godkendte midler der kan anvendes, og en nylig artikel med økologisk æbleavler i Grovvarenyt fortalte, at han brugte 100.000 kr. om året på sprøjtemidler. Så det er altså en ommer!

2. at økologi skulle sikre renere drikkevand. Det har jeg aldrig set dokumenteret og finder det også usandsynligt i og med, at det f.eks. er vist, at økologi fører til øget kvælstofudledning, og netop kvælstof er en hyppig og uønsket grundvandsforurening. Derudover må man i mange lande bruge f.eks. tungmetallet kobber som sprøjtemiddel i økologi. Men kobber er også et stof, der kan havne i grundvandet, og er dermed et potentielt problem. Og sådan kunne man blive ved.

I har allerede fået hug for falske øko-anprisninger i Sverige. I har allerede fået landmændene på nakken med jeres giftmaske-reklame, der skulle fremme øko igennem skræmmekampagne. Og nu dette.

Hvad er det, I prøver på? Tror I virkelig, vi forbrugere er så dumme? I skylder os en undskyldning! Ligesom de landmænd I jokker over tæerne med denne her form for markedsføring. For I skader jo indirekte de konventionelle når I kommer med den slags forkerte/udokumenterede påstande.

Annonce
Allan Holm Nielsen
Annonce
Annonce
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det er på tide at komme i gang med positiv forskning, innovation og produktion i stedet for at forsumpe i reduktioner

Læserbrev: Klimaloven er vedtaget, og i løbet af den næste tid skal den udmøntes i en klimahandlingsplan. Det betyder, at lovens store visioner skal overføres til konkret handling. Det bliver meget svært at få enderne til at nå sammen, for det politiske Danmark har sat sig et mål om reduktion, ingen umiddelbart har løsningen på. Derfor er det vigtigt at optimere alle positive bidrag. Vi skal ikke blot reducere. Her har landbruget meget at tilbyde. En intensivt dyrket afgrøde optager CO2 i både blade og rødder. Intensiv dyrkning hjælper også til at opbygge kulstof og dermed lagre CO2 i jorden. God og effektiv dræning bidrager positivt til denne proces. Klimaændringernes større nedbør stiller større krav til en effektiv dræning for at opretholde dyrkningssikkerheden. Derfor er øget dræning central. Udtagning af lavbundsjord er et tveægget sværd. Dels er noget af denne lavbundsjord intensivt dyrket og bidrager dermed nu positivt til CO2-opsamling. Resultatet bliver modsat, hvis lavbundsjorden misligholdes ved manglende afvanding og efterfølgende oversvømmelse og forsumpning. Det fører til udledning af både fosfor og metangas. Forslaget om at oversvømme 25.000 ha ved Gudenåen i såkaldte forsinkelsesbassiner rammer derfor helt ved siden af - det vil være dårligere både for klima, miljø og områdets byer. Vandet skal ledes væk. Det sker, når man renser vandløbet op, og når man skærer grøden. Det har vi set mange steder, bl.a. ved Storå med tilløb til Gudenåen og i Værebro Å på Sjælland - selv i dette våde efterår. Der skal tænkes i positive muligheder med effektive, omkostningssikre klimatiltag og samtidig sikres god dyrkningsjord. Derved baner vi også vejen for eksport af klimaløsninger - i stedet for at sænke produktionen i Danmark. Det er på tide at komme i gang med positiv forskning, innovation og produktion i stedet for at forsumpe i reduktioner.

Annonce