Annonce
Læserbrev

Åbent brev til kommunen. Vi står sammen om et samlet idrætscenter i Give

Vi står sammen i Give. Så nu skal vi have jeres opbakning med beslutning om et samlet idrætscenter ved Søndermarkshallen.

Læserbrev: Kære byråd!

Vi har tit hørt, at foreningerne i Give ikke kan blive enige, og at byrådet ikke kan tage beslutninger, når foreningerne ikke ved, hvad de vil.

Den tid er forbi!

Idrætsforeningerne i Give står bag ansøgningen til budget 2020 om et samlet idrætscenter i Give.

Det gør vi, fordi vi vil noget mere for nuværende og kommende borgere i Give. Fritidsaktiviteter, idræt og fællesskaber har en stor værdi for rigtig mange mennesker.

Når foreningerne kommer sammen i nye, gode fysiske rammer, tror vi på en synergi, hvor vi sammen kan blive endnu mere ambitiøse med nye tilbud, som også rækker ud til borgere, som i dag ikke er idrætsaktive.

Vi vil med andre ord ikke "bare" have bedre rammer til vores nuværende aktiviteter. Vi vil med de samlede kræfter og nye faciliter tage nye initiativer, som skal henvende sig til nye målgrupper, så de også bliver en del af fællesskabet.

På den måde tager vi gerne et samfundsansvar på os.

Vi tror på Gives potentiale og vores egne foreninger, men vi skal have ordentlige rammer, hvis vi som by skal fremstå attraktiv, og hvis vi som foreninger skal lykkedes med mere, end vi gør i dag.

Derfor, kære byråd: Vi står sammen i Give. Så nu skal vi have jeres opbakning med beslutning om et samlet idrætscenter ved Søndermarkshallen.

Vi glæder os til at lægge kræfter i arbejdet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

DBU-folk reagerer: Besparelser på foreningslivet er en kostbar svækkelse - sunde og raske borgere er en god forretning

Læserbrev: Er frivilligheden og foreningslivet bare en udgift eller en vigtig og værdiskabende faktor for en kommune? Det spørgsmål trænger sig på, når man med bekymring kan læse, at Fredericia Kommune bl.a. har planer om at spare en halv mio. kr. væk på "udendørs idrætsanlæg" på det kommende budget. Det vil konkret betyde, at fodboldklubbernes frivillige frem over selv skal ud at slå græs og kridte baner op - oveni alle de mange andre opgaver, som dagligt skal løses i en forening. I Trelde GI’s fodboldafdeling er der nervøsitet for, at man som en konsekvens må lukke hold og sende spillere til andre klubber. Yderste konsekvens er at lukke hele fodboldafdelingen. Hvis det sker, vil der kun være seks fodboldklubber tilbage i Fredericia Kommune, der allerede ligger utroligt lavt i antal, når man sammenligner med kommuner med ca. samme indbyggertal. Og så er det desværre en kendsgerning, at Fredericia Kommune i forvejen er et af steder i Jylland, hvor der er færrest aktive fodboldspillere set i forhold til indbyggertallet. Kun på Samsø er tallet lavere. Der er med andre ord rigtig mange faktorer, der peger på, at der er behov for investeringer i breddefodbolden og foreningslivet i Fredericia. Ikke besparelser og nedskæringer. Og foreningslivet og frivilligheden er altså ikke en unødvendig luksus. Det er tværtimod en motor til at skabe sundhed, tryghed og fællesskab i ethvert lokalsamfund. En undersøgelse fra Damvad Analytics viser faktisk, at de frivillige timer, der bruges i fodboldklubberne, medfører mellem 400 mio. kr. og 1,1 mia. kr. i besparelser årligt for det danske samfund, bl.a. på grund af færre sygedage. Derfor håber vi, at kommunalpolitikerne vil se midlerne til et stærkt foreningsliv og velfungerende fodboldklubber som en investering i kommunens samlede trivsel og råstyrke. Sunde og raske borgere er en god forretning - også for kommunen. Det er heller ingen hemmelighed, at mange potentielle tilflyttere, i særdeleshed børnefamilier, vægter et godt foreningsliv som en afgørende faktor for valg af bopæl. Netop en udfordring, som aktuelt italesættes af politikerne i Fredericia. Mon besparelser på foreningslivet vil stimulere tiltrækningskraften på nye indbyggere? I DBU er vi altid åbne for dialog med kommunerne omkring fodboldens udvikling, og hvad vi kan bidrage med. Vi er er også indforståede med, at økonomien for kommunerne er en kompleks sag, men vi vil argumentere for, at besparelser på foreningslivet er en kostbar svækkelse på både kort og langt sigt. Foreningslivet er ikke noget, der bare er der. Det kræver prioritering. For de frivillige har altså nok at lave. Og de gør en kæmpe forskel. Også i Fredericia.

Annonce