Annonce
Fredericia

Åbnede under corona-nedlukning: Indisk restaurant er kommet godt fra start

Michael Lingam har tidligere drevet restaurant i Kolding. I de sidste par år har han dog arbejdet som taxavognmand. Nu ejer han også en indisk restaurant. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
1. april slog Indian Tandoori dørene op for sine kunder. På trods af at restaranten kun måtte tilbyde takeaway, har den første tid på hjørnet af Danmarksgade og Købmagergade været god.
Annonce

Fredericia: Det går godt. Ja, faktisk bedre end Michael Lingam, indehaver af Indian Tandoori Cuisine, havde forventet, da han 1. april åbnede restauranten på hjørnet af Danmarksgade og Købmagergade.

- Jeg havde overvejet at vente med at åbne på grund af coronavirussen, men jeg tænkte, at vi skulle prøve med takeaway. Det har været den rigtige beslutning, siger han.

Siden åbningen har der nemlig været godt gang i køkkenet, pointerer Michael Lingam.

- Vi har allerede fået nogle stamkunder. Der var blandt andet en person, som har bestilt mad herfra seks dage i træk. Han sagde, at det var god mad. Han kunne særligt lide vores butter chicken med ris, konstaterer Michael Lingam.

Lokalerne på hjørnet af Købmagergade og Danmarksgade blev sat i stand, inden corona-nedlukningerne ramte landet. Stemningen i lokalet er inspireret af den indiske kultur og byder blandt andet på denne sofa. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Annonce

Tid i trafikken

Ved siden af restaurantjobbet er Michael Lingam taxavognmand i Horsens, hvor han også bor. Her var der dog i forvejen to indiske restauranter i centrum, forklarer han om årsagen til, at han har valgt at drive restaurant i Fredericia.

- Jeg kender flere her i byen, som jeg har spillet fodbold og volleyball med, og de sagde, at jeg skulle tage hertil, fordi der var mangel på en indisk restaurant, siger han.

Han må derfor køre et par gange frem og tilbage i løbet af ugen, hvor dagtimerne bruges i taxaen, mens flere aftener i løbet af ugen er helliget til restauranten.

Annonce

Bekendt som bestyrer

For at arbejdsmængden ikke skal kamme over, har han blandt andet ansat sin fredericianske veninde Hui Cui, som han har kendt gennem fire år.

- Det er hende, som styrer det hele, og hun gør det rigtig godt, lyder de rosende ord fra restaurantejeren, mens Hui Cui smiler ved komplimentet.

Selv er hun mere tilbageholdende med at rose sig selv. I stedet fremhæver hun opskriften på den succes, de har følt.

- Vi har reklameret og oplever, at der er mange, som elsker det indiske køkken, siger hun og uddyber:

- Særligt i de første 10-15 åbningsdage havde vi travlt. Vi var desværre også nødt til at takke nej til nogle ordrer, fordi vi ellers ikke kunne følge med.

Var det ligefrem en fordel, at I begyndte og var nye under corona-nedlukningen, hvor der var fokus på, at man blandt andet skulle støtte de lokale spisesteder?

- Det er ikke til at vide. Lige nu har vi kun været i gang under corona, så vi ved ikke, hvordan det kommer til at gå, selvom de første dage med restaurantåbning har været gode, siger hun.

Restauranten holder åbent tirsdag-torsdag fra 16-21, og 16-22 fredag-søndag. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Annonce

Krydderier hører til

Særligt kylling er at finde på menukortet, som blandt andet byder på retter såsom biryani, butter chicken og tikka masala. Derudover er der også retter med krydderiblandingen tandoori, ligesom det velkendte naanbrød hører blandt det, der sælges mest af.

- Den oprindelige, indiske mad er selvfølgelig stærk, men vi tilbyder også andre valgmuligheder, så der er noget til enhver smag, siger Michael Lingam og nævner, at der ligeledes er retter forbeholdt veganere, ligesom allergikere kan få deres mad tilpasset.

I sidste uge åbnede restauranten op for spisende gæster i lokalet, der har plads til cirka 20 kunder. Hvad det får af betydning for restauranten, er indehaveren stadig spændt på.

- Vi må gøre status på den del om halvt eller helt et år. Der er mange restauranter rundt omkring i byen, men indtil videre er vi meget stolte af det, vi har opnået, siger han.

Køkkeninstallationerne er bærer præg af at være anderledes. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Corona-tal torsdag: 16 nye bekræftede tilfælde

Annonce