Annonce
Fredericia

Åbner på Fredericias festdag: Ny butik med genbrug og pænbrug slår dørene op i Prinsessegade

Lise Nielson er en af de to kvinder bag Femme Future, der åbner her i Prinsessegade 56 mandag 6. juli. Inden da skal lokalerne gøres klar. Foto: Peter Friis Autzen
6. juli får Fredericia en helt ny butik med genbrug og en helt særlig produktion fra blandt andre syriske enker.

Fredericia: 6. juli er altid en særlig dag i Fredericia. Men i år bliver det i særlig høj grad en særlig dag for Lise Nielson og Ann Due Hermannsen, når de slår dørene op til en ny butik i Prinsessegade.

I lokalerne, hvor Svalernes Genbrug tidligere lå - over for parkeringshusets udkørsel - skal Femme Future fremover ligge. Og det bliver en slags butik, Fredericia ikke har i forvejen.

Her skal dels være genbrug, men også såkaldt upcycling - hvilket på dansk kan oversættes til noget i retning af pænbrug. Det er, når genbrugsting omdannes og opjusteres til ny status - for eksempel et par gamle bukser der i stedet for at blive kasseret, syes om til en pude.

- Vi har valgt at åbne på 6. juli, fordi det jo er Fredericias festdag. I år er det meste af festen aflyst, men forestil dig næste år, hvor hele byen kommer til at fejre vores et års fødselsdag, siger Lise Nielson, der mødes med avisen en dag, hvor Ann Due Hermannsen ikke har mulighed for at deltage i snakken.

Lokalet står stadig næsten helt tomt. Men i løbet af de kommende dage vil det blive møbleret, så kunderne kan hygge og summe mellem udvalget. De vil også kunne opleve varer fra netbutikken Femme Future.

Annonce

Vejen til frihed

Når butikken slår sine døre op, vil kunderne kunne møde et sortiment, der ikke findes andre steder i byen.

- Vi får leveret varer fra kvinder ude i verden, der er i gang med at tage deres første skridt til at blive deres families økonomiske overhoved, siger Lise Nielson.

- Det kan for eksempel være en syrisk enke. Hendes familie står uden forsørgelse, og hun kan ikke vente på, at familiens ældste søn bliver gammel nok til at forsørge dem. Så hun beslutter sig for at blive familiens økonomiske fundament. For første gang i hendes liv, siger Lise Nielson.


Vi giver arbejde til folk, der virkelig har brug for det. Og præsenterer varer fra folk, der virkelig har brug for at sælge dem.

Lise Nielson


Butikken får også leveret fra folk, der bor i Fredericia, men ikke har haft adgang til arbejdsmarkedet på samme vilkår som de fleste andre. Ligesom butikken vil have ansatte med udfordringer i forhold til arbejdsmarkedet. Både folk med dansk og udenlandsk baggrund.

- Vi er en socialøkonomisk virksomhed. Så hensynet til de udfordrede er vigtigt for os. Det vigtigste, siger Lise Nielson.

I nabolokalet åbner en syrisk skrædder, bosiddende i Fredericia, som vil sy og foretage reparationer.

Femme Future i Prinsessegade 56 åbner 6. juli, hvor der er reception fra klokken 14. Lise Nielsen lover godteposer - med blandt andet hilsener fra andre af midtbyens butikker - til receptionsgæsterne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Ny strategi giver gevinst: Der testes på livet løs i Fredericia

Fredericia For abonnenter

Få dage efter storbranden på Nørrebrogade: Nedbrændt virksomhed rejser sig hurtigt igen

Annonce