Annonce
Fredericia

Åhhh-ih-åh-ih-åhhh: Her er syv ting, du skal glæde dig til ved 'Tarzan'

"Tarzan" er begyndt at svinge sig i lianerne på Fredericia Teater med premieren fredag aften. Over 50.000 har allerede købt billet. Hvis du er én af dem, så kommer vi her med syv ting, som du kan se frem til.

Foto: Søren Malmose

Fredericia: Fredag aften havde Fredericia Teater premiere på Disney-musicalen "Tarzan".

Allerede inden tegnede det sig til at blive endnu en Disney-succes for det lokale teater. Hele 50.000 billetter var solgt i forsalg, og den hidtidige rekord stod "Klokkeren fra Notre Dame" for med 35.000 billetter.

Her har vi samlet syv ting, som du skal se frem til, hvis du har købt billet til forestillingen.

1. Scenografien

Foto: Søren Malmose

På de sociale medier har teatret selv brugt udtrykket "Welcome to the jungle" til et billede af scenografien. Og det tør siges.

I "Klokkeren fra Notre Dame" formåede Fredericia Teater at flytte meget af scenografien ud blandt publikum, og den tanke har man taget endnu mere seriøst denne gang.

Man ER i junglen. Man er omringet af træer, lianer og aber. Og i denne forestilling vil særligt publikum på balkonen føle sig endnu tættere på forestillingen end nogensinde før.

2. Flotte muller

Foto: Søren Malmose

I særlig grad kvinderne blandt publikum har også noget specielt at glæde sig til.

Det normale billede af Tarzan er en vældig muskuløs mand, og det billede rokker forestillingen ikke ved. Den ene Tarzan, Kim Ace Nielsen, har lagt centimetre til overarme og muskler og ifølge teaterchef, Søren Møller, taget godt 20 kilo på i rene muskler.

Men det er bestemt også til at se, at resten af Tarzan-holdet har været flittigt besøgende i fitnesscentret.

3. Musikken

Foto: Søren Malmose

Phil Collins har lavet et magisk soundtrack til Disney-udgaven af Tarzan, og det er jo et godt udgangspunkt, når det skal bruges til en musical.

Der vil være flere velkendte sange iblandt, men som tidligere har teatret også blandet en del nye sange ind i handlingen. Og de passer rigtig fint ind.

4. Menneskeaberne

Foto: Søren Malmose

Der er ikke mange mennesker med i Tarzan. Det er naturligt nok, når hele handlingen foregår i en jungle.

Til gengæld er der aber i hobetal. Og derfor har teatret skulle løse den udfordring at forvandle en stor del af holdet til gorillaer.

Det skal ikke afsløres hvordan her. Men man lærer hurtigt at acceptere illusionen gennem de imponerende bevægelser og lyde, som skuespillerne laver.

5. Børneskuespillerne

Foto: Søren Malmose

Tarzan gennemgår en forvandling gennem forestillingen. Fra spædbarn til ung og til sidst voksen.

Derfor deles fem drenge om at spile de unge udgaver af Tarzan og gorillavennen Terk.

Til forpremieren klarede de to drenge på scenen sig flot i både sang og skuespil, men de lignede også i imponerende høj grad to små udgaver af de voksne.

6. Akrobatikken

Foto: Søren Malmose

En musical består normalt af sang, dans og drama. Men i Tarzan kommer der - med Søren Møllers ord - et akrobatiklag ind i forestillingen.

En stor del af tiden bruger skuespillerne i luften, hvor deres kroppe bruges på imponerende vis. Det har krævet efteruddannelse og bootcamp for mange i forestillingen. Men det kan også ses.

7. Plot-twist

Hvis man har valgt at forberede sig inden forestillingen ved at se eller gense Disney-filmen "Tarzan" fra 1999, er man godt forberedt på handlingen.

Men hvis man tror, at man så kan regne alt ud, tager man fejl. "Tarzan" på Fredericia Teater tager sig nemlig nogle friheder i forhold til det oprindelige plot, og derfor venter der overraskelser uanset, om man har forberedt sig hjemmefra eller ej.

Men dem afslører vi selvfølgelig ikke her.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Projektfolk fra Aarhus vil omdanne Skovhavegrunden til 141 boliger: Her er deres planer

Annonce