Annonce
Vejle

År et efter byrådsmassakren: Otte sagde farvel - 11 nye kom til

Det varede længe - meget længe - før borgmester Jens Ejner Christensen (V) fik den endelige optælling af de personlige stemmer fra den ansvarlige for optællingen, chefjurist Steen Jørgensen. Arkivfoto: Mette Mørk

Otte medlemmer måtte erkende, at der ikke var stemmer nok til et genvalg - byrådet fik 11 nye medlemmer.

Vejle: Optællingen af de personlige stemmer efter kommunalvalget i Vejle Kommune 21. november 2017 var en hård omgang for de implicerede.

Resultatet trak ud i det, mange kandidater følte som evigheder. Små fejl blev ved med at drille, og først omkring klokken 16.30 stod det klart, hvilke 31 politikere der skulle repræsentere os i byrådet fra 1. januar 2018 og fire år frem.

Da den ulidelige spænding var udløst, måtte fem politikere erkende, at vælgerne havde valgt dem fra. Antallet af kryds rakte ikke til endnu en periode i Vejle Byråd.

Den erkendelse var Enhedslistens Lasse Bak Egelund allerede nået frem aftenen før. Enhedslisten fik lige akkurat ikke stemmer nok til at forny mandatet. Også Christa Laursen fra Borgernes Parti måtte på selve valgaftenen indse, at vælgeropbakningen ikke rakte.

Topscorer røg ud

Det samme gjaldt Nye Borgerliges Holger Gorm Petersen. Den tidligere gruppeformand for Dansk Folkepartis byrådsgruppe blev ekskluderet kort inde i forrige byrådsperiode, men fortsatte som løsgænger og meldte sig i 2016 ind i Nye Borgerlige.

Vælgeropbakningen til politikeren, der scorede tredjeflest personlige stemmer ved valget i 2014, var dog ikke tilstrækkelig. Nye Borgerlige kom ikke i byrådet, og tirsdag aften forlod Holger Gorm skuffet DGI Huset, inden forhandlingerne om en ny samarbejdsaftale gik igang.

Yderligere fem byrådspolitikere, der var klar til genvalg og repræsenterede et af de seks kommende byrådspartier, måtte sent onsdag eftermiddag se sig sendt ud på den politiske sidelinje.

Mest grum var skæbnen for Dansk Folkepartis byrådsgruppe. Her var der ikke genvalg til et eneste af de tre medlemmer. Valget betød farvel til Folmer Kristensen, Gerda Hagemann og Lars Aarup. Sidstenævnte var byrådets mest erfarne medlem med 32 års politisk arbejde bag sig.

Annonce

Skifte på 11 pladser

Hos Venstre lykkedes det ikke Charlotte Faber Mortensen at sikre sig den nødvendige opbakning. I dag er hun i spidsen for Nye Borgerlige. Heller ikke Liberal Alliances Peter Harboe opnåede genvalg trods en førsteplads på partiets liste.

I det hele taget var udskiftningen stor. Hele 11 politikere, der ikke havde plads i forrige byrådsperiode, var klar til at tage fat på det politiske arbejde 1. januar, nemlig:

Thyge Havgaard Bjerring (V), Anja Daugaard (LA), Kenneth Fredslund (DF), Karl Erik Lund (DF), Svend Erik Nielsen (DF), Kim Hesel (K), Morten Skovlund (S), Johnny Beck (S), Henning Dam (S), Mustapha Ali El-Ahmad (S) og Allan Pedersen (SF).

Annonce
Fredericia For abonnenter

Faktatjek: Har skole og børnehave virkelig plads, hvis der flytter mange børnefamilier til Skærbæk?

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Axeltorv-butikker ærgrer sig over stenørken: Nystartet netcafé overvejer at flytte

Fredericia For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Fredericia: Hus i Østerby solgt for 5,7 millioner kroner

Livsstil

Her er ikke plads til ukvemsord og truende adfærd: 3000 mødes til stor gaming-event

Kultur

Anbefaling: Fem forrygende serier til sofa og regnvejr

Sydjylland

Vi gør status - få overblikket her: Sådan ramte covid-19 Syddanmark

Alarm 112 For abonnenter

Ordrerne blev 'helt abnorme': Sådan gik det til, da Sygehus Lillebælt opdagede million-bedrageri

KLUMME

Charlie stiller skarpt på vores mobil-mani: I telefonboksen var der kontant afregning - tre minutter, så var der ikke mere for den 25-øre

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Fredericia

Kendt cykelbutik flytter adresse: Får bedre plads og måske nye kollegaer

Erhverv

Det bliver ikke sagt med blomster: Derfor flygter blomsterhandlerne fra Interflora

Fredericia For abonnenter

Beløb til sponsorater eksploderede på kort tid: Havneselskabs udgifter steg fra 300.000 kr. til tre mio. kr.

FC Fredericia For abonnenter

FC Fredericia vandt på Amager og hænger på i toppen: Derfor lykkedes det efter tre nederlag på stribe

Fredericia

Nu kan du let kæmpe for den lokale biodiversitet: Få en gratis pose med Fredericia-frø

Annonce