Annonce
Fredericia

Årets første studenter på IBC: Nu skal der festes

Traditionen tro fik de to første hhx-studenter til opgave at hejse flaget foran IBC Fredericia. Her er Kristian Storm og Frederikke Elbæk i gang med opgaven. Foto: Klaus Madsen
Kristian Storm og Frederikke Elbæk blev årets første hhx-studenter fra IBC Fredericia. Begge sluttede med en topkarakter, og nu venter et par ugers fest.

Erritsø: To eksamener, to topkarakterer og to huer på hovedet.

Det var status mandag formiddag, da årets to første hhx-studenter mandag blev færdige fra IBC Fredericia.

Klokken 9.30 kom Frederikke Elbæk ud af ud af eksamenslokalet som den første, og hun scorede et flot 12-tal, da hun havde forsvaret en opgave om Nelson Mandela.

- Jeg er lettet og glad. Og nu er jeg klar til at feste og give den gas i to uger, sagde Frederikke Elbæk til Fredericia Dagblad, efter at hun havde fået huen på hovedet og var blevet fejret af en stor gruppe venner og familiemedlemmer.

Den 19-årige hhx-student fra Strib havde ved eksamensbordet fortalt om, hvordan man med tiden ændrede opfattelsen af sydafrikanske Nelson Mandela fra en terrorist til en frihedskæmper. Og Frederikke Elbæk var lettet over den vellykkede eksamen.

Forude venter studietiden, men hun har endnu ikke bestemt sig for retningen.

- Jeg skal have et sabbatår, og så vil jeg gerne videre til Aarhus og studere inden for et par år. Jeg overvejer stadig, og jeg skal finde noget, der kan gøre mig lykkelig i fremtiden, sagde hun.

Annonce
Kristian Storm, en af de to første hhx-studenter, blev modtaget af familie og venner efter den sidste eksamen. Foto: Klaus Madsen

Godt sammenhold på IBC

Kristian Storm var også oppe i faget DIO - det internationale område - og temaet var "en komparativ analyse" af afrikanske lande. Det gav en 10-tal efter en eksamen, som ifølge Kristian Storm ikke var helt perfekt.

- Men det tager jeg med, lød det med et stort smil fra den 20-årige hhx-student fra Strib.

- Jeg er glad og lettet og glæder mig meget til festerne. Jeg har været rigtig glad for at gå her på IBC, hvor jeg har haft gode lærere og et godt sammenhold med de andre elever, sagde Kristian Storm.

Han skal også have et sabbatår med arbejde og måske rejser, inden han om et år vil læse erhvervsøkonomi.

Resten af handelsstudenterne bliver færdige i løbet af denne uge, og på fredag klokken 10 er der dimission.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VB For abonnenter

Minut for minut: Sådan fik VB sendt FC Fredericia ud af oprykningskampen

Annonce