Annonce
Fredericia

Årets Frederikke blev hædret: Skærbæks ukronede dronning

Fredericia Museums Venner - ved Ole Engberg - kårede Jonna Heebøll som årets Frederikke. Foto: Fredericia Museums Venner
Jonna Heebøll blev onsdag kåret som Årets Frederikke. - Gad vide, om der er en forening i Skærbæk, der ikke har Jonna som grundlægger, lød det i en tale om hende.

Fredericia: Hendes CV så omfattende, at man bliver helt forpustet.

Sådan lød det blandt andet om Jonna Heebøll fra Skærbæk, som onsdag aften blev hædret som Årets Frederikke. Bag uddelingen stod Fredericia Museums Venner og formand Ole Engberg.

- Gad vide, om der overhovedet er en forening i Skærbæk, som ikke har haft Jonna som grundlægger eller i hvert tilfælde aktiv deltager, sagde Ole Engberg om prismodtageren.

Jonna Heebøll blev født i Bogense, men kom efter en hk-uddannelse til Skærbæk i 1977. Hun flyttede til byen med manden Helge, som fik job som ingeniør på Skærbækværket. Parret slog sig ned i Skærbæk og fik børnene Jesper og Jacob, og Jonna har lige siden været en særdeles aktiv del af lokalsamfundet.

- Her kunne man vist godt siger, at hun blev lokalsamfundets førstedame, hvis ikke det lige var for det, at hun i forvejen var kåret som Skærbæks ukronede dronning, sagde Ole Engberg.

Blandt de mange forslag til Årets Frederikke skilte Jonna Heebøll sig ud ved, at indstillingen skete fra hele lokalsamfundet, lige fra beboerforening til folkedanserforening og kajakklub. Hendes evne til at trække andre mennesker med til aktiviteter blev fremhævet.

Annonce

Live fra universitetet

Blandt de mange foreninger, hun har været aktiv i, er Taulov-Skærbæks Folkedansere, hvor hun har været både formand og instruktør. Hun blev formand for Skærbæk Beboerforening i 1993 og har stadig posten.

Civilt fik hun i 1981 et job som skolesekretær på Skærbæk Skole, og her var hun frem til sin pension for seks år siden. I beboerforeningen har hun været med til at skabe caféeftermiddage i Skærbækhus.

- Ingen skal sige, at tiden står stille i caféen, det sidste tiltag er livestreaming med forelæsninger fra Aarhus Universitet, så Skærbæk kan være et alternativ til Fredericia Gymnasium på den højere lærdoms område, sagde Ole Engberg om prismodtageren, der har et klart mål: Nemlig at alle husstande bliver medlem af beboerforeningen i Skærbæk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Se video: Følg gravemaskinen 'Langarm' fjerne jord af Fredericia Vold

112

Ung knallertfører blev ramt af personbil

Sport

Horsens får næppe en A-landskamp igen

Læserbrev

Svar på kritik: Fredericia Kommune har erhvervet Voss-grunden til den faktiske værdi

Læserbrev: I Fredericia Dagblad 17. februar stiller Søren Haastrup (Alternativet) byrådet en række kritiske spørgsmål vedrørende Fredericia Byråds beslutning om at købe den såkaldte Voss-grund på Vester Voldgade. Det er fint både at være kritisk og stille spørgsmål, da det hylder mit princip om åbenhed. Så tak for anledningen til at svare og forklare min holdning til lokalpolitisk håndværk. Fredericia Kommune har erhvervet Voss-grunden til den faktiske værdi, altså handelsværdien. Der indgår en række veluddannede og meget kompetente personer i den gruppe, der rådgiver os politikere om jordkøb. Jeg har al grund til at tro, at værdien er korrekt fastsat og har dermed ingen grund til, af denne årsag, at frasige erhvervelsen. Historisk set blev udledning af forskellige kemikalier m.m. ikke anset som en forurening - beklageligvis. Men med nutidens viden og teknologi har jeg det fint med, at grunden nu renses i det omfang, eksperterne anbefaler. I forbindelse med erhvervelsen laves der en samlet vurdering af grundens værdi, når den er klar til at blive taget i brug. Der er derfor ikke noget odiøst i, at der skal betales for oprensningen. Derimod glæder jeg mig over, at Fredericia Kommune investerer i en vigtig matrikel. En investering, der kan komme borgerne til gode. Søren Haastrup efterlyser mere åbenhed og gennemsigtighed i det lokale politiske arbejde. Såfremt hans efterlysning udspringer af en opfattelse af lukkethed og uklarhed om vores dispositioner, vil jeg opfordre Søren Haastrup til at være deltagende i de fora, der i samarbejde med borgerne sætter dagsordenen.

Fredericia

Fare for jordskred: Ingen ved, hvad Fredericia Vold er lavet af

Annonce