Annonce
Fredericia

Her er årets kvinde i Fredericia: Jeg kan ikke lade være med at være frivillig

Else Bang havde ikke forventet at blive Årets Kvinde, og hun var meget rørt. Foto: Peter Friis Autzen
Else Bang er næsten tvunget til frivilligt arbejde. Hun får det nemlig skidt, når hun lader være.
Annonce

Fredericia: Hun kunne næsten ikke holde sin takketale. Else Bang var så rørt, at halsen klumpede til et par gange, da hun ville takke for kåringen som Årets Kvinde.

Det er KFUF, Kvindelige Flisepudsere Udi Fredericia, der hvert år udnævner Årets Kvinde. Og i år faldt valget på den 75-årige tidligere beskæftigelsesvejleder.

Hun blev hyldet for at gøre en frivillig indsats i næsten uendeligt mange projekter og fællesskaber - lige fra mødregrupper med særlige behov, til lektiecaféer, Kræftens Bekæmpelse, Voksenvenner, Stafet For Livet og meget andet. Hun har i ni år været tilknyttet Frivilligcentret i Vendersgade, hvor festligheden blev holdt. Normalt sker det på Landsoldatpladsen, men på grund af regnvejret rykkede arrangementet for første gang nogensinde indendørs.

- Jeg er nødt til at være frivillig. Hvis der bliver en for lang pause, bliver jeg helt urolig, siger Else Bang efter den formelle del af KFUF-arrangementet.

Hvad giver det dig at være frivillig?

- Hmmm, det er svært at sige, siger Else og leder efter ordene.

- Det giver mig en glæde at gøre en forskel, selvom det måske er et lidt slidt udtryk. Jeg får det godt inden i mig selv. Så jeg kan ikke lade være, siger Else, der på nogle dage har hele tre forskellige frivilligheds-forpligtelser.

Line Vacker og Denice Oxbøll nyder at deltage i projektet Særlige Søndage, der hjælper ensomme, handicappede og udsatte - samt deres familier - med at få gode oplevelser sammen. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce

Ungdommens Røde Kors

Også Ungdommens Røde Kors fik pæne ord med på vejen fra KFUF-forkvinde Jane Findahl.

KFUF donerede 2.000 kroner til Ungdommens Røde Kors som en venlig hilsen og tak for deres frivillige indsats for blandt andre børn på Krisecentret, lektiehjælp i Sønderparken og meget andet.

Endelig var der 2.000 kroner til projektet Særlige Søndage, der var repræsenteret af Line Vacker og Denice Oxbøll.

- Vi inviterer handicappede, udsatte og diagnoseramte fra både bosteder og frivillige projekter til hyggelige dage sammen, forklarer Denice Oxbøll, som understreger at projektet bæres af mange flere frivillige end de to, der modtog hæderen.

Første arrangement var i slutningen af januar, hvor hele 115 deltog. Siden har der været biograftur og voldvandring.

- Man må gerne tage sin familie og pårørende med. Det er rigtig hyggeligt, siger Line Vacker.

Mange i målgruppen er ensomme og har brug for et lille puf for at komme ud socialt. Og det puf giver Særlige Søndage dem.

- Så lærer man hinanden at kende i løbet af søndagene. Og så har man pludselig nogen at hilse på, næste gang man ser hinanden i byen, siger Line Vacker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Har du også fået et uklart svar på coronatest?: Småting kan afgøre, om test er ugyldig

Alarm 112

Kan du hjælpe?: Muligt vidne til røveri og oplysninger om gerningsmænd efterlyses

CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce