Annonce
Fredericia

Årsag til kogeanbefaling stadig ukendt: Trefor har kaldt ansatte ind fra ferie og tager flere vandprøver

Trefors ansatte fortsætter med at tage ekstra vandprøver for at forsøge at finde årsagen til de forhøje værdier, som en prøve fra Kongsted Vandværk viste fredag. De seneste prøver viser, vandet er rent. Foto: Ludvig Dittmann
Kogeanbefaling er ophævet. Prøver fra Kongsted Vandværk er rene. Vandværket er i produktion igen.

Fredericia: - Det er langtfra slut. Vi har kaldt ekstra folk ind fra ferie. Vi skal fortsat tage analyser og prøve at få afdækket det her.

Sådan siger vandforsyningschef i Trefor Vand Lars Skjerning til Fredericia Dagblad mandag morgen.

Trefor har aldrig oplevet at aflæse så høje værdier i en vandprøve som den, der natten til lørdag var årsagen til, at vandforsyningsselskabet måtte lukke Kongsted Vandværk og bede omkring 10.000 husstande i Fredericia Kommune om at koge drikkevandet.

Men siden har alle vandprøver fra både vandværket og forsyningsnettet vist rent vand. Derfor blev kogeanbefalingen søndag eftermiddag ophævet af myndighederne, og Kongsted Vandværk blev igen sat i produktion.

Det er første gang siden 2003, at Trefor har oplevet en vandprøve med for høje værdier, så nu går arbejdet med at finde årsagen i gang.

Annonce

Undersøger eventuelle sammenhænge

Mandag morgen sad et team hos Trefor i møde for at lave en strategi for den kommende tids arbejde med at afdække årsagen. For nylig viste en prøve i Kolding Syd også forhøjede værdier, og koldingenserne måtte også koge drikkevandet i en kort periode. Her har man heller ikke fundet årsagen.

- Vi skal selvfølgelig have kigget på, om der er en sammenhæng. Vi skal have kigget på analyseberedskabet, vores produktionsanlæg og distributionsanlæg, så sagen er langtfra slut for vores vedkommende, forklarer Lars Skjerning.

Trefor tager i den kommende tid ekstra mange prøver for at sikre sig, vandkvaliteten i Fredericia er tilfredsstillende.


Vi skal selvfølgelig have kigget på, om der er en sammenhæng. Vi skal have kigget på analyseberedskabet, vores produktionsanlæg og distributionsanlæg, så sagen er langtfra slut for vores vedkommende.

Lars Skjerning, vandforsyningschef hos Trefor


- Har I hørt, om nogen skulle være blevet syge eller dårlige af vandet?

- Nej, det har vi ikke, siger Lars Skjerning.

Trefors ansatte tog lørdag 46 prøver fra ledningsnettet, som i løbet af weekenden blev analyseret. Det er netop på baggrund af disse prøver, at myndighederne søndag eftermiddag kunne ophæve kogeanbefalingerne, så drikkevandet nu igen kan nydes uden forbehold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce