Annonce
Fredericia

Ægtepar er gået i isolation: - Vi tænker på mange af de ældre uden netværk

Ægtepar fra Taulov efterlyser supermarkeder, der tilbyder at handle ind for især de ældre. Ingeborg og Peter Hansen får på nuværende tidspunkt hjælp fra deres søn til at få klaret deres indkøb. Men parrets appel retter sig mod de ældre, der har et snævert netværk. (Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix)
Ingeborg og Peter Hansen er gået frivilligt i isolation. Det ældre ægtepar fra Taulov efterlyser levering af dagligvarer – men ikke til dem selv.
Annonce

Fredericia: Hvilke dagligvarebutikker bringer varer ud?

79-årige Ingeborg Hansen fra Taulov har skrevet til Fredericia Dagblad og efterlyst butikker, der kan sørge for, at køleskabene hos de ældre stadig er fyldt. Selv har de kunnet alliere sig med deres søn.

- Han køber ind for os og sætter varerne på fortovet. Vi holder den afstand, vi skal, fortæller Ingeborg Hansen.

Annonce

Indkøbs-appel

Hun er gået i selvisolation med sin mand på 84, Peter. Årsagen er, at de hverken ønsker at smitte andre – eller at blive smittet.

Parret var 7. marts til en fødselsdag med 42 gæster. Der blev hverken givet hånd eller lignende. Men de sad tæt forsamlet.

- Vi kunne jo ikke vide, om nogen af dem var smittet. Ingen har dog været syge efterfølgende. Det var derefter, vi valgte at gå i isolation, fortæller Ingeborg Hansen i telefonen.

Hendes appel om hjælp til indkøb retter sig altså ikke nødvendigvis mod parret selv.

- Der sidder mange ældre derude, som ikke har mulighed for at få handlet uden netværk. Dem tænker vi meget på. Så det kunne da være en rigtig god idé, hvis man kunne udfylde en indkøbsseddel, og de lokale dagligvareforretninger så havde medarbejdere, der kunne handle ind for en, foreslår Ingeborg Hansen og fortsætter.

- Så kunne de ældre med ro og fred i sindet også få handlet ind.

Ingeborg Hansen havde ikke skænket behovet en tanke, før hun selv løb tør for rugbrød. Parret havde et netværk at trække på, men Ingeborg Hansen kender flere, der ikke har samme muligheder.

- Og hvis vores søn pludselig bliver syg, bliver vi udfordret, spår hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Kan du hjælpe?: Muligt vidne til røveri og oplysninger om gerningsmænd efterlyses

CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Fredericia

Har du også fået et uklart svar på coronatest?: Småting kan afgøre, om test er ugyldig

Annonce