Annonce
Læserbrev

Ældre. Når værdighedspolitikken virker, bliver man stolt

I efterårsferieugen var jeg på besøg hos tre ældre mennesker, som bor på to forskellige plejehjem i Vejle, og jeg blev så glad for at opleve og se, at vores værdighedspolitik gælder.

Læserbrev: Det er på ingen måde videnskab, at ensomhed kan ramme ældre mennesker. Når de er hjemme hos sig selv i en ældrebolig eller på et plejehjem. For ensomhed handler ikke kun om, at man bor alene, men også om, at man føler sig alene på trods af at man er omgivet af andre mennesker. Som kommunalpolitiker er jeg interesseret i at følge med i, hvordan vores politiske beslutninger omsættes i de ældres daglige liv.

I seniorudvalget, som jeg sidder i, har vi vedtaget værdighedspolitik, som definerer de overordnede værdier og prioriteringer for et værdigt ældre liv, hvor bl.a. livskvalitet, selvbestemmelse, mad og ernæring indgår. Bekæmpelse af ensomhed er et særskilt emne og en indsats, som fylder rigtig meget i vores politiske arbejde.

I efterårsferieugen var jeg på besøg hos tre ældre mennesker, som bor på to forskellige plejehjem i Vejle, og jeg blev så glad for at opleve og se, at vores værdighedspolitik gælder. Alle tre har svage ressourcer - både fysisk og psykisk, men de føler sig ikke ensomme. De to ældre kvinder har det så godt på trods af deres manglende sprogfærdigheder. De kommunikerer med personale vha. en pegebog og kropssprog. De smiler og får smilet tilbage igen. Livskvaliteten for den målgruppe måles nemlig ikke i ører og kroner, flotte biler og store huse, eksotiske rejser og masser af tøj. Livskvaliteten for dem er at føle sig trygge, at kunne overskue hverdagsrytmen; at spise og sove, at blive vasket, medicineret og passet på.

Når værdighedspolitikken virker og er med til at gøre en forskel for de ældre og deres pårørende, føler man sig stolt som kommunalpolitiker. Det gør jeg. I dag er jeg politiker, men jeg er også pårørende, og i morgen kan det være min tur til at opleve Værdighedspolitikken på et plejehjem eller ældrebolig. Det har jeg ingen fordom om, da jeg er overbevidst om at vores velfærd vil strække sig over mange år endnu, takket være et velfungerende samfund - såvel det offentlige, som det civile, hvor man sætter borgeren i fokus.

Azra Hasabegovic, medlem af Vejle Byråd for Socialdemokratiet.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Erling kaster op to gange hver nat - du må ikke begå samme fejl som mig

112

Politiet undersøger graffiti-hærværk med muligt racistisk budskab

Annonce