Annonce
Trekantområdet

Ældresagen deler blomster ud

Så er 'blomsterbanden' klar til udbringning af brændende kærlighed til Ældresagens besøgsmodtagere. Foto: Jim Hoff
Bestyrelsen i Ældresagen i Give delte tirsdag før påske blomster ud til de 37 personer, der er oplistet i foreningens besøgsvennetjeneste. Blomsterværkstedet Birkebæk var medsponsor på den smukke idé, der både bogstaveligt og billedligt talt sendte brændende kærlighed ud til modtagerne.

GIVE-EGNEN: Siden Danmark medio marts blev ramt af nedlukning med dertil hørende sikkerhedsforanstaltninger grundet coronavirus har de 41 besøgsvenner i Ældersagens besøgstjeneste på Give-egnen ikke kunnet tage på visit hos de 37 medborgere på besøgslisten.

Det fortæller Tove Johansen, der er koordinator for besøgstjenesten i Ældresagen, og det er naturligvis ekstra hårdt for personer, der i i forvejen er ensomme og trænger til social omgang, at denne tjeneste er umulig at gennemføre.

- Rent fysisk har vi ikke kunnet besøge folk, men jeg ved, at mange af vores besøgsvenner har ringet rundt til besøgsmodtagerne et par gange i ugen for at få en snak og høre til, hvordan det går. Det er selvfølgelig ikke det samme som et personligt besøg, men som tiderne er lige nu, må det så være det næstbedste, vi kan gøre, siger Tove Johansen.

Noget besøg fik de 37 besøgsmodtagere dog alligevel tirsdag formiddag, hvor en flok bestyrelsesmedlemmer fra Ældresagen kiggede forbi med en blomst. Torsdag formiddag samledes flokken foran Blomsterværkstedet Birkebæk i Give, hvor indehaver Lise Hansen og hendes mand Kurt stod klar med en stor flok brændende kærlighed.

- Vi har valgt at slå 10 kroner af pr. blomst på prisen, for vi synes, at det her er en rigtig fin ide, som vi meget gerne vil bakke op om, siger Lise Hansen, mens hun hjælper med at få gjort de mange blomster klar til udbringning.

Annonce

Ni nye besøgsvenner efter Dronningens tale til nationen

Ideen til det smukke tiltag blev lanceret af Ester Smedegaard Mikkelsen fra bestyrelsen. Hun havde set et lignende tiltag andetsteds og tænkte det kunne være en god ide at overføre den til Give og en fin påskønnelse fra Ældresagen til foreningens besøgsmodtagere.

Som sagt så gjort, og tirsdag formiddag stod formand Peter Jepsen, næstformand Henning Iversen, Ester Smedegaard Mikkelsen, kasserer Johannes Riis samt besøgskoordinator Tove Johansen klar til at fordele den brændende kærlighed mellem sig og køre ud med dem på de 37 adresser.

- Vi kører ud til hver enkelt besøgsmodtager, ringer på og stiller så blomsten. Vi kommer naturligvis ikke for tæt på, men vi vil jo gerne give folk både en blomst og et smil samt et ønske om en god påske, fortæller Johannes Riis.

Ældresagens besøgstjeneste er godt besat med hele 41 besøgsvenner, og Tove Johansen mener nok, at man i den anledning bør sende en tak til Hendes Majestæt Dronning Margrethe.

- Siden hun holdt sin tale om coronakrisen til folket, hvor hun netop opfordrede os til at tage os bedre af hinanden, ikke mindst de ensomme og de ældre, har vi fået hele ni nye besøgsvenner, og det er rigtig flot, konstaterer Tove Johansen med et stort smil.

Det var også med et stort smil på læben, at formand Peter Jepsen ved denne fine blomstersamling lovpriste sin bestyrelse.

- Jeg er simpelthen så stolt af min bestyrelse over, at de har taget det her flotte initiativ. Også dejligt at Lise Hansen fra Birkebæk er med på ideen og vil sponsorere en del af prisen på blomsterne. Det her tiltag klæder vores forening rigtig godt, det er bare så godt gået, lyder det fra den synligt stolte formand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Mystik om søndagens brand i båd - område er lukket af

Annonce