Annonce
Fredericia

Ændringer af køreplaner: Nu kan borgere komme med deres mening

Forslagene til køreplansændringerne er udvalgt på baggrund af en analyse af rejsekortsdata og salg af enkeltbilletter. Arkivfoto: Angelina Owino
Frem til 10. januar kan busbrugere og andre borgere komme med input til de kommende køreplansændringer for kommunens busser.
Annonce

Fredericia: Den næste måneds tid er der mulighed for at komme med indsigelser til en række ændringer af bussernes køreplaner.

Forslaget indeholder blandt andet en ny busrute tiltænkt gymnasieelever. Den skal om morgenen på alle skoledage køre fra Taulov via Skærbæk og Snoghøj til Fredericia Gymnasium. Desuden indeholder materialet, der fredag blev sendt i høring, ændringer i antallet af afgange på de nuværende busruter.

Onsdag var forslaget forbi miljø- og teknikudvalget. Her blev politikerne enige om, at de gerne så, at Rute 1 fik nyt navn. I stedet for det foreslåede 1A og 1B, fortrækker de dog, at ruten for nemhedens skyld skal hedde 1V og 1N, da ruten går mod henholdsvis Vest- og Nordbyen. Desuden blev det med hensyn til uddannelsesbussen besluttet, at der til forslaget skulle tilføjes et ekstra stoppested ved Houstedgårdsvej.

Forslagene til køreplansændringerne er udvalgt på baggrund af en analyse af rejsekortsdata og salg af enkeltbilletter, hvormed det er muligt at fastslå, hvilke afgange der er mindst benyttet.

flex- og plustur

Plustur er en mulighed for at blive transporteret mellem eksempelvis sit hjem og en bus- eller togforbindelse. Det koster 24 kroner for en enkeltbillet.

Flextur en kundernes mulighed for at blive kørt fra en adresse til en anden efter kundens behov. Den skal bestilles mindst to timer før. Det koster 5,50 kroner for hver kilometer - dog minimum 40 kroner per tur.

Kilde: Sydtrafik

Annonce

- Vi er nødt til at tænke anderledes

Udvalgsmedlem Kenny Bruun Olsen (V) er glad for, at uddannelsesbussen ser ud til at blive til virkelighed. Han mener også, det giver mening at skære ned på nogle af de afgange, hvor der er meget få passagerer - især når der er mulighed for at benytte flex- og plustur. Dog havde han gerne set, at udvalget havde taget en større diskussion om fremtidens bustrafik.

- Jeg kunne godt have tænkt mig, at vi havde taget en to-tre buslinjer og lavet en stjernekørsel, så folk fra Nordbyen kunne komme til Sydbyen på meget kortere tid ved at køre ad indfaldsvejene til banegården og videre. Så tror jeg på, at man fik flere kunder i butikken. Hvis vi skal undgå, at folk køber to biler, så er vi nødt til at tænke anderledes, siger Kenny Bruun Olsen.

Annonce

Uenigt udvalg

Formand for miljø- og teknikudvalget, Christian Bro (S), mener, at ruterne allerede kører som stjernekørsel i dag.

- Jeg har godt hørt Kenny snakke om det, men det er ikke noget, der bliver efterspurgt af passagerne. Alt det her er lavet efter et borgerpanel, og vi har været hele vejen rundt. Den eneste, jeg nogensinde har hørt efterspørge det her, er Kenny, siger Christian Bro.

Han mener, udvalgskollegaen skulle have været til stede, da politikerne inden budgetforhandlingerne fik fremlagt en trafikanalyse.

- Det var der, han skulle have sagt det, hvis der skulle være sat penge af til at undersøge de tanker, han har. Han er simpelthen en postgang for sent på den, siger Christian Bro.

Den udlægning er Kenny Bruun Olsen ikke enig i. Han mener, der er tale om to forskellige sager, og at udvalget allerede i foråret var enige om at undersøge muligheden for at ændre busplanerne mere overordnet.

- Det eneste nye, der er i det, er den her hurtigkørsel, som vi kommer med. Jeg har ikke bedt om den trafikanalyse. Vi har bedt om at få det hele kastet op i luften og få det til at lande ordentligt, siger Kenny Bruun Olsen.

Høringsperioden slutter 10. januar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Nyt trænings- og legeområde undervejs: Ombygning af sundhedshuset rykker udenfor

Danmark

Fundings analyse: Når Messerschmidt bliver forfremmet, skal du lægge mærke til disse tre ting

Fredericia For abonnenter

Vidste du det?: Derfor er der konstant rødt ved overgang uden nogen gående

Annonce