Annonce
forside

Øgadekvarteret kan se frem til nye grønne oaser

På den tomme byggegrund ved Fynsgade, mellem Dalegade og Bjergegade, er der forslag om etablering af en grøn oase for områdets børnefamilier. Foto: Martin Ravn
Annonce
fredericia - Beboerne i Øgadekvarteret kan formentlig se frem til nogle nye grønne oaser i deres boligområde allerede næste år.

Det er i hvert fald, hvad der er lagt op til efter en række møder og workshops, hvor beboerne har givet deres besyv med omkring områdefornyelse i den sydøstlige del af midtbyen.
På hjørnet af Kongensgade og Lollandsgade ønsker beboerne et grønt udeareal med en rustik legeplads, måske en bålplads og andet. Foto: Martin Ravn
Annonce

Skitseprojekter

Onsdag aften var omkring 40 beboere samlet på Depotgården for at se de skitseprojekter, som Fredericia Kommune har udarbejdet på baggrund af drøftelser med beboerne.

Og netop udearealet ved Depotgården, mellem Lollandsgade og Oldenborggade, er et af de steder, hvor beboerne ønsker et grønt uderum.
I nogle af gaderne i Øgadekvarteret lægges der op til etablering af fælles affaldscontainere, så husejeren kan slippe for at sætte plastiksække ud på gaden. Foto: Martin ravn.
Annonce

Et grønt uderum

Susanne Aagaard, planlægger i Fredericia Kommune, fremlagde et skitseprojekt til, hvordan det vil være muligt på hjørnet af Lollandsgade og Kongensgade, at etablere et sådant uderum med rustikke legeredskaber, måske en bålplads, træer og buske.

- Vi arbejder på, at flytte indkørslen til parkeringsarealet ved Depotgården tættere på Oldenborggad, så vi får den fornødne plads til det grønne uderum og samtidig får vi skabt nogle bedre p-faciliteter på området, forklarede hun.
I flere år har byggegrunden i Fynsgade stået øde og tom; men alt tyder på, at der med ejerens velsignelse kan skabes liv på stedet, indtil et byggeri engang finder sted. Foto: Martin Ravn
Annonce

Oase for børnefamilier

Oasen er arbejdstitlen på et andet uderum i Øgadekvarteret, som beboerne foreslår etableret på den tomme byggegrund ved Fynsgade mellem Dalegade og Bjergegade.

Ejeren er gået med til, at der kan etableres forskellige faciliteter på grunden indtil den dag, hvor der der skal bygges på stedet.

- Vi har arbejdet med forskellige forslag for anvendelse af området, bl.a. med anlæggelse af en mini BMX-bane for de helt små, en container til forskellgie aktiviteter, blomsterkummer og forskellige opholdsmøbler, forklarede Susanne Aagaard. Stedet er bl.a. tænkt som en oase for området børnefamilier.
Annonce

Affaldsløsninger

Flere beboere i området har efterlyst en affaldsløsning, så man i fremtiden kan slippe for at skulle stille affaldssække ud på fortovet foran husene, og det har Fredericia Kommune også et bud på.

Christina Nielsen, planlægger i Fredericia Kommune, kunne give et bud på, hvordan en fremtidig affaldshåndtering kan foregå i nogle af gaderne.

Af et skitseforslag fremgik det, at affaldshåndtering i bl.a. Bjergegade, mellem Sjællandsgade og Fynsgade, kan klares med nedgravede affaldscontainere i gaden.

- Vi lægger op til, at den del af gaden bliver gjort ensrettet, at der plantes træer eller buske omkring affaldscontainerne og at der etableres parkringsbåse i den ene vejside, forklarede Christina Nielsen.
Annonce

Containere i gaden

I Falstersgade er der også et stort ønske om fælles affaldscontainere på gaden, men her er det ikke muligt at etablere nedgravede affaldscontainere på grund af mange ledninger under fortovet. Derfor foreslår man i stedet opstilling af containere i grønne bure.

Endnu er der ikke truffet afgørelse om, det vil være muligt at gennemføre affaldshåndteringen på den måde, som beboerne ønsker og prisen kendes heller ikke; men det er noget som Fredericia Kommune nu tager fat på at undersøge.
Annonce

Politisk beslutning

Susanne Aagaard forklarede på tirsdagens møde, at der nu skal udarbejdes et program med beboernes ønsker til grønne uderum og forskønnelse af gaderne, så politikerne i Fredericia byråd har noget at forholde sig til, når de skal tage stilling til sagen.

I foråret fik Fredericia Kommune tilsagn fra Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet til at gennemføre områdefornyelse i Øgadekvarteret.
Annonce

Bedre bokvalitet

Ansøgningen omfattede et tilskud på én mio. kr. til områdefornyelse i Øgadekvarteret, og beløbet suppleres af en kommunale andel på to mio. kr.

De forestående statslige og kommunale investeringer i forskønnelse af de offentlige rum skal være med til at skabe bedre bokvalitet for kvarterets beboere.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Corona: Politikere holder vejret for at plejehjem og ansatte går fri - plejepersonale skal testes hver 14. dag

Debat For abonnenter

Messe C-chefen siger: Kære veganere og beefeatere, kære kronikere og kristendemokrater, kære tabere og fiskerlussing'er - tak til jer allesammen

Fredericia

4. klasse-elever og lærere sendt hjem fra Kirstinebjergskolen - en smittet elev sendte klassen hjem

FC Fredericia

FC-træner: Spillerne tømte energitankene, og der er ikke nok tid til at fylde dem op

Fredericia For abonnenter

Flere sager med utilfredse borgere - men Sundplejen har kun få borgere færre end da firmaet begyndte

Annonce