Annonce
Fredericia

Øl, øl og mere øl: Feststemte fredericianere samledes om fællesskab og kolde fadbamser

Man måtte snegle sig frem for at komme igennem menneskemængden til Øllets Dag i Gothersgade Syd mellem Sjællandsgade og Fynsgade. Her bød Danske Ølentusiasters lokalafdeling i Fredericia på et stort udvalg af specialøl. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind
Der er intet som en kold øl. Sådan syntes flere hundreder i hvert fald at have det på Ryes Plads og i den sydlige ende af Gothersgade. Her fejrede Fredericia Øllets Dag.

Fredericia: Hundreder af folk var stimlet sammen i midten af Gothersgade Syd, hvor teltene var fundet frem. Havde man for et halvt år siden fortalt om, at det ville blive sådan, ville skeptikere nok mene, at man var fuld.

Om det nu også forholdt sig sådan blandt folkene, der lørdag deltog i Øllets Dag, skal være usagt, men en vis småberuselse kunne næppe undgås i den feststemte gade. Her blev øllet smagt, nørdet og ikke mindst hyldet.

Traditionelt er dagen blevet fejret på Ryes Plads, men i år var teltene rykket nogle hundrede meter mod syd. Det betød imidlertid ikke, at ølfejringen var lagt i graven på pladsen, hvor Den Engelske Pub holder til.

Annonce

- Vi opdagede i søndags (29. august, red.), at det ikke blev afholdt her, og så måtte vi skride til handling. Så jeg spurgte Jan (guitarist, red.) fra Barock, om de kunne spille, hvilket de kunne. I løbet af samme dag var der arrangeret scene og lyd, forklarede medindehaver Peter Lindvig.

En ny hverdag

Bryggerier blev kontaktet, så der kom syv ekstra slags øl i baren, ligesom der blev arrangeret gratis smagsprøver. Så Peter Lindvig og resten af personalet havde rigeligt at se til på den solskinsfyldte øldag.

- Vi havde ikke regnet med så mange mennesker, fordi vi havde troet, at folk trak ned i Gothersgade Syd. Men her er jo fuldt hus, bemærkede han, imens han kiggede rundt blandt stole og borde på den feststemte plads.

Mark og Peter Lindvig stod for fejringen af Øllets Dag på Ryes Plads, hvor festdagen sædvanligt har holdt til. I år var den dog officielt flyttet til Gothersgade Syd, men det betød ikke, at dagen ikke blev markeret ved Den Engelske Pub. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

Det er først og fremmest en fest for alle. Og så er der ølnørderne, som går op i at prøvesmage en masse øl.

Peter Lindvig, medindehaver af Den Engelske Pub

By night-fredag havde været en af de bedste dage i mange år for Den Engelske Pub, pointerede Peter Lindvig. Omend der lørdag middag ikke var mange spisende, var ølsalget særdeles omsættende, imens Barock underholdt med sange som "Vågner i natten" og "Blitz, baby".

Det lokale band Barock stod for underholdningen på Ryes Plads, hvor der i dagens anledning var sat en stor scene op. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

- Folk er glade og nyder, at de igen kan komme ud, konstaterede sønnike Mark Lindvig, der ligeledes er medejer af pubben.

- Det er først og fremmest en fest for alle. Og så er der ølnørderne, som går op i at prøvesmage en masse øl, sagde Peter Lindvig, der lover en stor fejring af dagen næste år.

Annonce

På femte øl

Blandt de besøgende i Gothersgade Syd var det fredericianske ægtepar Jonna og Mogens Larsen, som havde taget plads uden for Fredericia Brewpub.

Besøgende kunne smage på øl fra bryggerier placeret rundt i store dele af landet. På den gode side af 180 øl fra mere end 35 bryggerier var der. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

Parret var mødt op fra start kl. 10, og til trods for at de ikke betegner sig ikke som ølentusiaster, var glæden stor.

- En god øl kan vi altid lide, konstaterede Jonna Larsen, imens hun og ægtefællen nød dagens femte øl, der var en mørk stout fra Bredahl.

- Så det bliver også dagens sidste, men vi har haft en rigtig dejlig dag. Det er jo vigtigt at støtte op om byen, og vejr og stemning har jo været helt fantastisk, sagde Jonna Larsen.

Mogens og Jonna Larsen nød, at de igen kunne opleve bylivet og mærke friheden i at tage ud og nyde en hyggelig dag, da de var til Øllets Dag. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

På alle måder blev Øllets Dag bare lidt mere humørfyldt end arrangementer har været længe. Det behøvede man ikke at være småberuset for at føle. Festlighederne er vendt tilbage.

Øllets Dag Foto: Gustav Roesbjerg Mygind
Øllets Dag Foto: Gustav Roesbjerg Mygind
Øllets Dag Foto: Gustav Roesbjerg Mygind
Øllets Dag Foto: Gustav Roesbjerg Mygind
Øllets Dag Foto: Gustav Roesbjerg Mygind
Øllets Dag Foto: Gustav Roesbjerg Mygind
Annonce
Fredericia

Tag kandidattesten her

Fredericia For abonnenter

Den nye Lucullus rykker nærmere på sin åbningsdag: Ansættelserne er i gang

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Efter Bjerregaard-sag: Forstå, hvorfor et nederlag i Fredericia vil gøre særligt ondt på Socialdemokratiet

FC Fredericia For abonnenter

FC Fredericia kom hjem fra Esbjerg med mere end tre point: Nu kan det ikke gå galt

Fredericia

Husker du målhundene Jonas og Soffi? Ib fra Snoghøj underholdt til byfester og på landets fodboldstadioner

Alarm 112

Lys i voldgraven udløste stor-alarm - dykkere gennemsøgte koldt vand men fandt kun lygte

FC Fredericia

Træner Michael Hansen savnede mod og beslutsomhed: Det kom, og så tog FC Fredericia tre point med hjem fra Esbjerg

Fredericia For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Fredericia

FC Fredericia For abonnenter

Det var solidt mere end prangende: En enkelt FC Fredericia-spiller stak dog ud

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Alarm 112

Ser du en valgplakat hænge her, må du anmelde det: Her er oversigten over ulovlige valgplakater

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Fredericia

Reaktioner efter meningsmåling: Træls start for vagthund, borgmester har misundelige kolleger, og K jagter tredobling

Middelfart For abonnenter

Padelcenter i Middelfart tæt på åbning: Spil på to udendørs baner til halv pris den første måned

FC Fredericia

Se videoanalyse og højdepunkter: FC Fredericia sled sig tilbage og til dramatisk sejr - sejrsmålet scoret næsten fem minutter inde i tillægstiden

Annonce