Annonce
Fredericia

Ønske om kontor og lager i Taulov sparket til hjørne: Udvalg siger nej

En bygherre havde et ønske om at etablere en virksomhed i Taulov, men udformningen er ikke forenelig med de øvrige tanker for området. Derfor sagde et enigt udvalg nej til, at der arbejdes videre med projektet, som det ser ud nu. Foto: Dorte Brandsen
Hensynet til naboer og de eksisterende planer for området ved Adelvej og Stakkesvang var en tand tungere på vægtskålen end ønsket fra en erhvervsdrivende om at etablere ny virksomhed. Udvalg følger forvaltningen.
Annonce

Fredericia: En virksomhed bestående af seks kontorbygninger og seks lagerbygninger på hjørnet af Adelvej og Stakkesvang i Taulov bliver ikke til noget.

I hvert fald ikke i den form, der er udtrykt ønske om. Det står fast efter seneste møde i by- og planudvalget i Fredericia Byråd.

- Vi besluttede at følge forvaltningens indstilling om for nuværende ikke at igangsætte hverken lokalplansarbejde og ej heller et kommuneplanstillæg, siger Steen Wrist (S), formand i by- og planudvalget.

Ifølge udvalgsdagsordenen ønskede en ukendt bygherre at etablere en virksomhed i Taulov tæt ved Fakta. Men et erhverv med risiko for støj harmonerer ikke med de planer, der er for området i øvrigt. Desuden tillader kommuneplanen ikke den ønskede anvendelse på ejendommen.


I forvejen er Taulov meget transport og logistik og af og til begynder borgerne at hejse flaget for, at ”vi bor her altså også”.

Steen Wrist (S), formand, by- og planudvalget


En manglende støjredegørelse er en af årsagerne til, at udvalget ikke sender en tommel op til ønsket. Det fremgår af sagsfremstillingen, at der med etableringen af erhvervet er en forventning om en øget trafikmængde til og fra virksomheden. Både mindre biler, større lastbiler og mindre varevogne.

Annonce

Andre muligheder

Udover den manglende støjredegørelse mangler der, ifølge udvalgsformanden, også en redegørelse for, hvad det præcis er for en type virksomhed, der ønskes etableret.

Og umiddelbart er det også svært at gennemskue ved at nærlæse sagsfremstillingen.

”Ejeren ønsker at anvende området til en transportlignende virksomhed med udlejning af enheder med kontorlokaler med tilstødende lagerlokaler, hvorfra produkter – købt via internettet – kan blive kørt ud til de enkelte kunder”, står der i udvalgsdagsordenen.

- Det her står for egen regning, men jeg synes, der er masser af muligheder omkring Taulov for at lave transport- og logistikvirksomhed. I forvejen er Taulov meget transport og logistik og af og til begynder borgerne at hejse flaget for, at ”vi bor her altså også”, lyder det fra Steen Wrist.

Det er samtidig udvalgsformandens vurdering, at ”der er masser af muligheder for at finde grunde i de områder, der er lavet til samme formål”.

- Og havde det været et ønske om at etablere erhverv på samme måde i Fredericia midtby, havde vi haft samme forbehold. Det er selve Taulov by, vi taler om her, og vi har lokalplanlagte kæmpe-gigantiske områder til netop den her type virksomheder, slår udvalgsformanden fast.

Han oplyser samtidig, at det var et enigt udvalg, der valgte at følge forvaltningens indstilling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Ny viden om supersmitsom mutation giver håb om tidligere genåbning: - Jeg er vildt meget mere optimistisk

Fredericia For abonnenter

Mr. BMX gik ned med flaget og næsten fallit: Men nu kan Johnny Lassen hejse det igen

Debat

Klumme: Det, vi ikke taler om – tabu i en frygtstyret tid

Annonce