Annonce
Læserbrev

Øv -succesfuld lastbilkontrol stopper

Læserbrev: Der har siden december 2018 været færre ulovlige parkerede lastbiler i Kolding Kommune. Det har det, fordi vi indtil nu har ført en skærpet kontrol for at komme ulovlig parkering af lastbiler til livs. Det har kort sagt været en succes.

Intet varer dog evigt, for Dansk Folkeparti og Venstres medlemmer af teknik- og klimaudvalget valgte desværre at kontrollen med ulovlig lastbilparkering reduceres til stikprøvekontroller frem for den hyppige overvågning.

Når vi nu har en succes, så skal vi da fastholde den i stedet for at stoppe succesen. Ordningen bør i stedet udvides, så også vores nabokommune fører en lignende kontrol. Dermed kan vi for alvor skabe nogle ordentlige forhold til chaufførerne og dermed komme en unfair konkurrence i vognmandsbranchen til livs. En branche hvor vognmænd, der følger reglerne, bliver udkonkurreret af brodne kar i branchen.

Derfor er jeg også oprigtig ærgerlig over, at vi ikke fortsætter opprioritering af p-kontrollen af lastbiler i erhvervsområderne i Kolding Kommune. Fordi det netop har en præventiv effekt. Det vil lynhurtigt rygtes i vognmandsbranchen, at kontrollen er nedprioriteret, og dermed vil lastbilerne formentlig igen parkere ulovligt. Og så er vi jo lige vidt. Øv.

Annonce
Hans Holmer
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kære byrådspolitikere, hvornår begynder I at tage ungdommen alvorligt?

Fredericia Kommune sparer på ungdommen, når de sparer på Ungdommens Hus. Og burde det ikke være lige modsat i en tid, hvor unge ifølge Sundhedsministeriet mistrives mere end nogen sinde før? Det er nu 13 år siden, at jeg satte min fod på Norgesgade 46a for første gang. Den dag i dag, mange år efter, har Ungdommens Hus stadig en stor plads i mit hjerte, og jeg er taknemlig for, at jeg har haft muligheden for at udvikle mig under trygge rammer som huset og personalet har skabt. Da jeg startede på Ungdommens Hus, havde jeg svært ved at finde mig til rette og finde ud af, hvad min rolle i livet var. På Ungdommens Hus blev jeg mødt af ansatte, som tog mig alvorlig, og som vigtigst af alt lyttede. Jeg lærte, at jeg som ung er vigtig. Jeg lærte om værdierne af fællesskab og demokrati. Jeg lærte, at jeg som ung, sammen med andre unge, kan være medskaber af det samfund, som vi ønsker. Og er det ikke netop det, vi ønsker af unge i dag. At de trives så meget, at du har lyst til at bidrage til fællesskabet og samfundet som demokratiske borgere? For at det kan lade sig gøre, er vi nødt til at have et rum til de unge, hvor det er muligt. Et rum som Ungdommens Hus, hvor unge kan føle sig mødt, og hvor de tør påtage sig ansvar og sætte handling på idéer og drømme. Men hvem skal skabe det rum, når Fredericia Byråd vil spare 50% af personalet på Ungdommens Hus væk? Og hvad skal der ske med de unge over 18, som Fredericia Byråd vil smide ud af huset? Ungdommens Hus i Fredericia har ikke brug for besparelser eller aldersbegrænsninger, tværtimod har de brug for flere resurser. Ungdommen i Fredericia har brug for, at byrådspolitikkerne lytter til dem og tager dem seriøst. Så kære byrådspolitikkr, hvilken fremtid ønsker du for Fredericias ungdom?

Fredericia

Forældre i kamp for Ungdommens Hus: - Havde det ikke været for huset, havde vores datter aldrig fået sin studentereksamen

Fredericia

Private plejere demonstrerer i eftermiddag: - De ældre er taberne her

Annonce