Annonce
Fredericia

0. klasseelever uddannet som demensvenner: Eleverne skal rustes til verden udenfor

Eleverne blev blandt andet klogere på, hvad der kan være svært at huske for demensramte. De fik også selv rig mulighed for at stille spørgsmål til sygdommen. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen

27 elever fra 0.B på Erritsø Fællesskole afdeling Krogsager blev onsdag klædt på til deres nye samarbejde med Øster Elkjær Plejecenter.

Erritsø: 27 elever fra 0. klasse på Erritsø Fællesskole afdeling Krogsager kan som de første folkeskoleelever i Fredericia Kommune kalde sig demensvenner.

Onsdag havde klassen besøg af to demenskonsulenter fra Fredericia Kommune. Gennem leg, spil og information fik de viden om sygdommen, som de kan bruge i det nyoprettede samarbejde mellem skolen og Øster Elkjær Plejecenter.

Tanken er, at eleverne skal besøge beboerne på plejecenteret for at skabe et møde mellem generationer.

- Jeg ønskede at klæde eleverne bedst muligt på til den verden, der er derude. De har alle bedste- eller oldeforældre, der kan blive ramt af demens, og kan man skabe mere forståelse for, hvad det er, tror jeg, man kommer langt, siger lærer Bjarne Tingskov Mosegaard.

Med fysiske lege og sang fik børnene og øjnene op for, hvad der kan virke positivt for demensramte. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen

Fortæller om de svære ting

Kommunens demenskonsulenter har tidligere uddannet børnehavebørn til demensvenner, men eleverne fra Erritsø Fællesskole afdeling Krogsager er de første folkeskoleelever, der får samme titel.

Derfor er en del af materialet ændret en anelse, men grundlæggende er det de samme lege og opgaver, fortæller demenskonsulent Louise Prahl.

- Vi oplever, at børnene er gode til at tage det ind og hjælpe, men vi vil heller ikke skræmme dem. Det skal ikke være sygdommen, der er i fokus, men vi fortæller om de ting, der bliver svære, når man er ramt af demens, siger Louise Prahl.

Det er endnu ikke fastlagt, hvornår de nyuddannede demensvenner skal besøge beboerne på Øster Elkjær Plejecenter første gang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
FC Fredericia

Minut for minut: FC Fredericia havde masser af chancer - men tabte alligevel til gæsterne fra Amager

Annonce