Annonce
Fredericia

1. maj i Madsbyparken: - Vi bekræfter hinanden i fællesskabets styrke

For 69-årige Henning Due Lotenzen betyder det meget at mødes med andre 1. maj. Det har han gjort siden sin ungdom. Foto: Steen Højgaard
En hytte i Madsbyparken var næsten fyldt, da socialdemokraterne i Fredericia holdt dagens første 1. maj-møde. Blandt deltagerne var en lokal veteran.

Fredericia: Siden sin ungdom har Henning Due Lorentzen deltaget i 1. maj.

Sådan er det også i år, og i 2020 fylder han 70.

- I næsten al min levetid har jeg betragtet 1. maj som en betydelig dag for de tanker, jeg gør mig om samfundet. Ved at mødes 1. maj bekræfter vi hinanden i fællesskabets styrke, siger han og smiler.

Den snart 70-årige tidligere politiassistent sidder ved et langt bord i en af hytterne i Madsbyparken, og på bordene er rundstykker, kaffe, ost, kødpålæg, marmelade og en lille skarp.

Socialdemokraterne havde indbudt Fredericia til 1. maj i Madsbyparken, og der var børn, unge, modne og ældre ved bordene i lokalet med udsigt til grillsteder og legepladser i parken.

Henning Due Lorentzen er veteran i partiet, for han begyndte som DSU'er. Efter tiden i Danmarks Socialdemokratiske Ungdom fortsatte han i voksenafdelingen.

Han har været kredsformand for partiet, kom i byrådet i 1998 og var der i 20 år. Blandt posterne var den betydningsfulde formandspost i socialudvalget i 16 år, og han var 1. viceborgmester i 10 år samt gruppeformand i 12.

Axel Wrist på fem befandt sig rigtig godt, da han var til 1.maj i Madsbyparken. Han havde mor og far - Berit og Steen Wrist - med. Foto: Steen Højgaard

Kandidaten

Jens Jonatan Steen, der vil i Folketinget for Socialdemokratiet, talte på mødet i Madbyparken.

Og blandt hans emner var muligheder for at trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet, social dumping, omprioriterings-bidraget, klimaet, kontantshjælpsloftet, ændringerne i sundhedssektoren og EU.

- Lad os ikke glemme EU, som vil være en meget stor del af løsningen på mange af de problemer, vi står over for i dag, mener Jens Jonatan Steen.

Han har registreret, at mange mennesker har mistet troen på, at deres børn får et bedre liv, end de selv har haft.

- Det skal vi gøre bedre, og jeg kan ikke se andre end Socialdemokratiet, der samler danskerne og de forskellige politiske partier om den opgave, sagde han i Madsbyparken.

Senere samme dag skulle Jens Jonatan Stesn tale ved flere andre 1. maj-sammenkomster i Fredericia-området.

Borgmester og DSU

Også Stine Høeg Hansen, der er formand for DSU, talte.

Det samme gjorde borgmester Jacob Bjerregaard (S), og han glædede sig over, at der i lokalet også var mindre børn.

- Jeg har selv en lille derhjemme. Men det er et B-menneske, der ikke ville op.

Ikke overraskende anbefalede Jacob Bjerregaard at stemme på Jens Jonatan Sten ved folketingsvalget.

- Han vil kæmpe for at redde uddannelserne i Fredericia. Han vil arbejde for at forbedre infrastrukturen i kommunen, hvor vi genererer mange arbejdspladser. Der er brug for investeringer til at sikre, at det fortsat er sådan.

Borgmesteren nævnte også, at kandidaten vil sikre Fredericia Teaters fremtid.

- Kulturen er også vigtig. Det er også vigtigt at sikre danske løn- og arbejdsforhold i Fredericia. Jonatan har vist, at også det emne står ham meget nær.

Imens nød fem-årige Axel Wrist rundstykker med pålæg for enden af et langt bord, hvor også hans forældre, Berit og Steen Wrist, sad.

Axels far er i byrådet, og sønnen befandt sig fint ved 1. maj-arrangementet. Men han er da også erfaren, for han har været med flere gange, og det samme gælder ældre søskende, der nu skal passe deres skole.

Jens Jonatan Stesn skal senere 1. maj tale ved blandt andet LO Fredericias 1. maj-møde i Tøjhuset kl. 13-16. Her venter han på at holde dagens første tale i Madsbyparken. Foto: Steen Højgaard
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Strandgæster ryster på hovedet over broføljeton: - Man kan ikke hamle op med naturens kræfter

Annonce