Annonce
Middelfart

10 beboere er nu smittede på coronaramt plejecenter i Middelfart: - Det var vores værste frygt

Torsdag 31. december blev beboere og personale på Ældrecenter Skovgade vaccineret. Foto: Mads Dalegaard
I alt 13 beboere og medarbejdere på Ældrecenter Skovgade i Middelfart er testet positive, og flere medarbejdere med symptomer venter stadig på svar.
Annonce

Middelfart: Fyens.dk fortalte tidligere fredag, at to beboere og tre medarbejdere fra Ældrecenter Skovgade i Middelfart er blevet testet positive for corona.

Siden har det vist sig, at tallet er endnu højere. I alt 10 af de 43 beboere på plejecentret i Middelfart er smittede, mens de resterende 33 er blevet testet negative.

Fredag eftermiddag var meldingen, at der stadig er tre smittede medarbejdere, mens man venter på svar på podningen fra yderligere fem medarbejdere, der har symptomer.

- Det er jo rigtig alvorligt, og vi er selvfølgelig rigtig bekymrede. Det var jo vores værste frygt, at det skulle ske, siger Jeanette Rokbøl, som er sundhedschef i Middelfart Kommune.

Hun fortæller, at der fredag eftermiddag ikke var nogle af de smittede beboere, der var indlagte med covid-19.

- Men selvfølgelig er det bekymrende, når de har den alder, de har. Og den helbredsmæssige tilstand, de har, siger Jeanette Rokbøl.

Annonce

Kalder folk ind

Sundhedsberedskabet i Middelfart Kommune har de seneste døgn arbejdet intensivt på at få overblik, håndtere smitten og sikre, at plejecentret stadig kan opretholde driften.

- Vi forsøger selvfølgelig at sikre de beboere, der er på det her plejehjem, så der er fuld opbakning af personale. Vi kalder medarbejdere ind fra alle sider af organisationen. Når beboere er isolerede på deres værelse, kræver det ekstra personale, siger Jeanette Rokbøl og fortsætter:

- Vi har selvfølgelig nogle medarbejdere, som også er bekymrede. Lige nu handler det om at passe på vores beboere og vores medarbejdere, der har gjort et kæmpe stykke arbejde.

Ældrecenter Skovgade var det plejecenter i Middelfart Kommune, der modtog de første vacciner den 31. december. Men det kan tage mellem 10 og 14 dage, fra man får det første stik, til man begynder at være beskyttet mod corona, forklarer sundhedschefen.

- Så det er virkelig træls, der ikke lige gik fire dage mere.

Ingen af de medarbejdere fra Middelfart Kommune eller andre dele af sundhedssektoren, der deltog i vaccinationen og var tæt på nogle af de smittede, er dog blevet testet positive. Derfor regner Jeanette Rokbøl ikke med, at smitteudbruddet er opstået i den forbindelse.

Ifølge den orientering, hun har fået fra Styrelsen for Patientsikkerhed, er der heller ikke tale om den engelske mutation men om den oprindelige coronavirus.

Der er indført et besøgsforbud på Ældrecenter Skovgade på ubestemt tid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Annonce