Annonce
Fredericia

1000 mand i sving på kommunens største byggeplads

1000 mand knokler for at færdiggøre Googles nye datacenter i Prinsessens Kvarter. Der er stram styring af byggepladsen, og trods generende mængder regn holder tidsplanen. Der er dog ikke sat endelig dato på indvielsen. Foto: Google
Trods store regnmængder holder tidsplanen for det store datacenter i Prinsessens Kvarter. 1000 mand arbejder for at få centret gjort køreklar til at lagre store mængder data. Kantiner sørger for mad til både funktionærer og håndværkere - danske og udenlandske mellem hinanden.

Taulov: Man skal være tidligt ude for at sikre sig en parkeringsplads tæt på den to etager høje kontorbygning på Googles kæmpestore byggeplads i Prinsessens Kvarter. De første møder ind ved fem-seks tiden, så selv om man møder kl. 7, risikerer man en lang vandring til sin arbejdsplads - om det er på kontoret eller inde på byggepladsen.

En "spotter" i gul vest tager imod ved indkørslen. Spotterne sikrer, at betonkanoner og personbiler bliver dirigeret den rette vej, og for yderligere at sikre trafiksikkerheden blinker en glad smiley og fortæller, at bilens fart holder sig til de anbefalede 15 km i timen. Det er nødvendigt med stram styring, når 1000 mand dagligt skal kunne bevæge sig sikkert rundt inden- og udenfor hegnet.

Siden den første skurvogn blev sat op på Google-grunden i 2018, og leder af datacentret i Fredericia Arni Jonsson rykkede ind på pladsen sammen med en håndfuld medarbejdere fra Google og hovedentreprenøren, er byggepladsen vokset eksplosivt. Containerbyen indeholder kontorer og servicefunktioner til de mange ansatte.

- Vi har kantiner til både funktionærer og håndværkerne, siger Arni Jonsson og bevæger sig forbi frokostbuffetten, som bliver leveret lunt fra lokal leverandør.

Annonce

Lyskryds hjalp

I et hjørnekontor på 2. sal har Arni Jonsson til huse. Herfra er der udsigt over byggepladsen og til trafikstrømmen fra motorvejsnettet til rundkørslerne på Skærbækvej. Dagligt bevæger både personbiler og store arbejdskøretøjer sig ind og ud af pladsen, så der sættes stor pris på, at Fredericia Kommune har færdiggjort lysregulering til Skærbækvej. Krydset er blevet udbygget med flere baner.

- Det er vi virkelig glade for. Det var lidt en udfordring, når vi skulle krydse Skærbækvej, før lysreguleringen var på plads, siger Arni Jonsson.

Blandt udfordringerne har også været de store mængder vand, som uge efter uge er strømmet ned fra himlen.

- Heldigvis havde vi lukket den store bygning, før det for alvor begyndte at regne, men det gør det hele lidt besværligt. Der står søer af vand rundt omkring, men til gengæld slipper vi for støv fra byggepladsen, smiler Arni Jonsson.

Så regnmængderne til trods tegner det til, at tidsplanen holder.

- Vi har ikke sat en helt præcis dato på, hvornår vi skal kunne gå i luften. Der kan altid ske noget uforudset. Men som det går nu, så tegner vi til at blive færdige som planlagt midt på året i år, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce