Annonce
Vejle

Nej til madpakkehus, ja til stier og vand til køer: 11 naturprojekter scorer 200.000 kroner

Der er uddelt penge fra Natur- og stipuljen til 11 projekter i Vejle Kommune. Arkivfoto: Mette Mørk
11 ud af 18 ansøgere har fået del i årets uddeling af Natur- og stipuljemidlerne.

Vejle: 11 naturprojekter i Vejle Kommune skal deles om 204.615 kroner.

Det er Natur- og miljøudvalget, som har delt ud af årets puljemidler fra "Natur- og stipuljen".

Blandt de 11 projekter modtager Bredballe Villapark 28.000 kroner til en vandtilkobling til køernes drikkevand. Til Uhrhøj sender udvalget 20.000 kroner til etablering af vandre- og cykelstier. I Skibet ryger 13.125 kroner af sted til hegn, som skal bekæmpe invasive arter og pleje lysåbne arealer

I alt søgte 18 ansøgere om puljemidler, og der er syv, som ikke får tilskud. Formand for natur- og miljøudvalget, Karl Erik Lund (DF), fortæller i en pressemeddelelse, man ikke har penge nok til alle.

- Vi er meget taknemmelige for alt det frivillige arbejde, der bidrager til, at Vejle Kommune kan tilbyde gode naturoplevelser til vores borgere og gæster. Vi ville gerne støtte alle de mange tiltag, men vi har kun begrænsede midler til rådighed. Derfor har vi i år valgt at prioritere biodiversitet og god adfærd i naturen højt, og det lever 11 projekter op til, siger Karl Erik Lund.

Annonce

Natur- og stipuljen

Natur- og Miljøudvalget vedtog i 2007 at lave en tilskudsmodel i Vejle Kommune under navnet "Natur- og stipuljen". Borgere, organisationer og interessegrupper kan hvert år søge tilskud fra puljen til at pleje naturen, genoprette naturen eller etablere nye stier og friluftsfaciliteter.

Natur- og Miljøudvalget har besluttet, at biodiversitet og god naturadfærd prioriteres højt, mens vedligehold af ældre stier og naturprojekter til gavn for større grupper fortsat prioriteres.

Nul kroner til Læskur og madpakkehus

De 18 ansøgere søgte om cirka 677.000 kroner fra puljen. Forvaltningen var derfor været nødt til at prioritere blandt de ansøgte projekter, og i enkelte projekter giver forvaltningen et mindre beløb end det, der er ansøgt om.

Forvaltningen vurderer desuden, at de syv forbigåede projekter ligger uden for rammerne af Natur- og stipuljen, da nogle projekter ligger på kommunaltejet jord. Forvaltningen vil nu hjælpe ansøgerne med at hente støtte andre steder fra.

Nogle af dem, som ikke opnår støtte fra Natur og stipuljen er Vejle Sportsfiskerforening i Buldalen, som søgte om 35.000 kroner til et læskur, og Ågård Naturlaug søgte om 60.000 kroner til et madpakkehus.

Sundhedsskoven

dviklingen af Danmarks største sundhedsskov i Store Grundet Skov foregår i et sammenspil mellem flere både offentlige og private aktører.Følgende samarbejdspartnere er med:

  • Center for Social Rehabilitering, Vejle Kommune
  • Kræftpatienternes Hus Vejle
  • Psykiatrisk afdeling, Vejle Sygehus
  • Sind Vejle
  • Sommerfuglebevægelsen, der kæmper for at bevare sommerfugle.
  • Sundhedscenteret Vejle Kommune
  • Forskergruppen "Natur Sundhed & Design" på Københavns Universitet
  • Teknik og Miljø, Vejle Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Flere af byens virksomheder har taget spendér-bukserne på: Voucher-konkurrencer fortsætter

Annonce