Annonce
FC Fredericia

14 spillere kan forlade FC Fredericia til sommer: Direktøren har is i maven

Raphael Onyedika er en af de mange FC Fredericia-spillere, som står til at forlade klubben til sommer. Arkivfoto: Claus Birch
FC Fredericia står med 14 kontraktudløb denne sommer. Det ser mere voldsomt ud, end det er, påpeger klubbens direktør Stig Pedersen.

Fredericia: 14 spillere. Eller 64 procent af den samlede spillertrup i FC Fredericia står lige nu uden kontrakt med klubben til sommer.

Antallet lyder voldsomt, men det er ikke noget, som får klubbens direktør Stig Pedersen til at ligge søvnløs.

- Der er ikke noget nyt i det, konstaterer han.

Annonce

Kontraktudløb til sommer

Kontraktudløb:

Andreas Oggesen (Skifter til Silkeborg).

Dennis Høegh.

Mathias Gertsen.

Alexander Nybo.

Mathias Johannsen.

Mikkel Basse.

Steven Enna.

Tobias Bargisen.

Lejemål som ophører:

Christian Tue Jensen.

Elias Olafsson.

Tobias Anker.

Oliver Sørensen.

Raphael Onyedika.

Leonel Montano.

Seks af de 14 spillere har klubben lejet. Fem i FC Midtjylland og en enkelt i Vejle Boldklub. Og det ligger fast, at FC Fredericia også i den kommende sæson vil have en håndfuld lejespillere fra FC Midtjylland i truppen.

Desuden får FC Fredericia tilgang af to spillere: Midtbanespilleren Valance Nambishi og forsvarsspilleren Jeppe Gertsen, som begge kommer fra Silkeborg på frie transfers.

- 14 kan virke som et voldsomt tal, men en stor del af vores base har vi på plads. Og vi ved samtidig, at vi er sikre på at få spillere ind fra FC Midtjylland i den kommende sæson. Lægger man det antal spillere til, mangler vi måske kun at lave aftaler med fire spillere plus minus, siger Stig Pedersen.

FC Midtjylland-spillerne har haft stor indflydelse på FC Fredericias sæson. Cheftræner Michael Hansen har brugt dem flittigt, og folk som Elias Olafsson, Tobias Anker, Raphael Onyedika og Christian Tue Jensen har efterladt et stort indtryk.

Christian Tue Jensen er sågar klubbens topscorer med sine otte mål.

Om nogle af dem fortsætter i FC Fredericia er endnu uvist.

- Vi evaluerer dem løbende, men den endelige evaluering sker først, når sæsonen er forbi. Der er flere parter, som skal stilles tilfreds: Os, spilleren selv, spillerens agent og klubben han kommer fra, siger Stig Pedersen.

- Efter sæsonen kigger vi på, hvordan forløbet har været, og om spilleren fortsætter hos os.

Ro på

FC Fredericia kvalificerede sig i denne sæson til top-6 og oprykningsspillet, hvilket betyder, at klubben er sikret mod nedrykning og også får en god portion tv-penge. De to elementer giver mulighed for at planlægge fremtiden med en rolig hånd.

- Vi tager det stille og roligt. Der er også nogle af vores spillere med udløb, som vi er i dialog med, siger Stig Pedersen.

Desuden har FC Fredericia hele tiden følere ude i forhold til nye spillere.

- Vi går ind i et langt transfervindue. Og vi holder selvfølgelig øje med markedet. Hvem rykker op og ned, og kommer der spillere i overskud i den ene eller den anden klub? Sådan nogle ting skal man have tålmodighed med, siger Stig Pedersen.

Hvem der skifter til FC Fredericia og hvem der bliver af klubbens nuværende spillere, vil direktøren sædvanen tro ikke ud med:

- Det får du at vide, når aftalerne er lavet, siger han med et smil.

Typisk åbner sommerens transfervindue i begyndelsen af juli og løber indtil slutningen af september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce