Annonce
Alarm 112

15-årig varetægtsfængslet efter hjemmerøveri: To overfaldet med peberspray

En 15-årig er varetægtsfængslet efter et hjemmerøveri, hvor to personer blev overfaldet med peberspray i Nørre Aaby. Arkivfoto: Maria Tuxen Hedegaard
En 15-årig dreng trængte ind i bolig for at stjæle medicin, madvarer, cigaretter og nøgler. Han er torsdag blevet varetægtsfængslet.
Annonce

Nørre Aaby: Klokken 6.48 onsdag morgen fik Fyns Politi en anmeldelse om, at en gerningsmand var trængt ind i et hjem på Margaardvej i Nørre Aaby godt 10 minutter tidligere. Det fortæller Jens Friis Christensen, politikommissær ved Fyns Politi.

Da gerningsmanden var kommet ind i hjemmet, sprayede han tåregas på to af adressens beboere, en 73-årig kvinde og en 47-årig mand.

Udbyttet fra hjemmerøveriet lød på medicin, madvarer, cigaretter og nøgler. Gerningsmanden forsvandt fra stedet i ukendt retning, men senere har politiet anholdt en 15-årig dreng i forbindelse med røveriet.

- Jeg kan ikke sige så meget om, hvorfor vi mistænkte denne person, andet end at det beror på almindelig politiefterforskning, siger Jens Friis Christensen, som kalder hjemmerøveriet udsædvanligt og voldsomt.

- De to forurettede er selvfølgelig chokeret, men de er ikke kommet til skade, fortæller han.

Annonce

Nægter sig skyldig

Den 15-årige har torsdag morgen været fremstillet i grundlovsforhør, hvor han er blevet varetægtsfængslet i fire uger, oplyser anklager ved Fyns Politi Daniel Dokkedahl.

Den 15-årige er sigtet for hjemmerøveri og har nægtet sig skyldig.

- Det er en speciel situation, når man fremstiller en, der er så ung. Det gør vi kun, fordi det er en ganske alvorlig sag, vi står med. Så bliver barren sat lidt anderledes, siger han og fortæller, at den 15-årige bliver varetægtsfængslet i en ungdomsinstitution grundet den lave alder.

- Han er varetægtsfængslet blandt andet på grund af påvirkningsrisiko. Vi vil gerne sikre os, at han ikke kan påvirke efterforskningen. Det er også derfor, jeg ikke kan oplyse specielt meget om, hvad der er kommet frem, for nu skal vi have ro til at efterforske den her sag, siger Daniel Dokkedahl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce