Annonce
Fredericia

15-årige Emma fra Erritsø vinder europæisk forskerkonkurrence

EM i science, eller EUCYS, er et initiativ taget af Europa-Kommissionen for at fremme interessen for naturvidenskaben blandt 14-20 årige unge. Pressefoto
Emma Weiss Nielsen, der kommer fra Erritsø, vandt tirsdag den europæiske fødevareindustris specialpris. Hun vandt prisen for et projekt om musik til mejerikøer.
Annonce

Erritsø/Bulgarien: Ved EM i science i Bulgariens kunne 15-årige Emma Weiss Nielsen fra Erritsø tirsdag lade sig hylde som vinder af den europæiske fødevareindustri, FoodDrinkEuropes, specialpris.

Hun vandt prisen for at bevise, at musik i langsomt og skiftende tempo øger mælkeproduktionen hos malkekøer.

- Det har været en kæmpe ære at få muligheden for at deltage – alle projekterne er helt vildt gode, og det at mærke de andres entusiasme for forskningen og samtidig dele ud af sin egen er helt fantastisk, siger Emma Weiss Nielsen i en pressemeddelelse.

Udover EM-titlen kan Emma Weiss Nielsen også tage 2.000 euro med hjem til Danmark. Pressefoto
Annonce

Vandt også dansk finale i april

Det er ikke ny viden, at musik kan være gavnligt for køers evne til at producere mælk, men Emma Weiss Nielsen har selv udviklet en algoritme, der viser, præcis hvordan musikkens tempo og afstand mellem toner skal sammensættes for at give den bedst mulige effekt.

Det er Europa-Kommissionen, der har taget initiativ til at starte EM i science, for at fremme interessen for naturvidenskab blandt 14 til 20-årige.

Emma Weiss Nielsen, der går i 1. G på HTX i Fredericia, kvalificerede sig til EM, da hun i april vandt den danske finale i juniorrækken i Unge Forskere.

Med til titlen som europamester følger 2.000 euro – eller hvad der svarer til 15.000 danske kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Trods lavt smittetal i Fredericia: Koncert-aflysning er 'det rigtige at gøre'

Annonce