Annonce
Fredericia

15-årige Emma fra Erritsø vinder europæisk forskerkonkurrence

EM i science, eller EUCYS, er et initiativ taget af Europa-Kommissionen for at fremme interessen for naturvidenskaben blandt 14-20 årige unge. Pressefoto
Emma Weiss Nielsen, der kommer fra Erritsø, vandt tirsdag den europæiske fødevareindustris specialpris. Hun vandt prisen for et projekt om musik til mejerikøer.

Erritsø/Bulgarien: Ved EM i science i Bulgariens kunne 15-årige Emma Weiss Nielsen fra Erritsø tirsdag lade sig hylde som vinder af den europæiske fødevareindustri, FoodDrinkEuropes, specialpris.

Hun vandt prisen for at bevise, at musik i langsomt og skiftende tempo øger mælkeproduktionen hos malkekøer.

- Det har været en kæmpe ære at få muligheden for at deltage – alle projekterne er helt vildt gode, og det at mærke de andres entusiasme for forskningen og samtidig dele ud af sin egen er helt fantastisk, siger Emma Weiss Nielsen i en pressemeddelelse.

Annonce
Udover EM-titlen kan Emma Weiss Nielsen også tage 2.000 euro med hjem til Danmark. Pressefoto

Vandt også dansk finale i april

Det er ikke ny viden, at musik kan være gavnligt for køers evne til at producere mælk, men Emma Weiss Nielsen har selv udviklet en algoritme, der viser, præcis hvordan musikkens tempo og afstand mellem toner skal sammensættes for at give den bedst mulige effekt.

Det er Europa-Kommissionen, der har taget initiativ til at starte EM i science, for at fremme interessen for naturvidenskab blandt 14 til 20-årige.

Emma Weiss Nielsen, der går i 1. G på HTX i Fredericia, kvalificerede sig til EM, da hun i april vandt den danske finale i juniorrækken i Unge Forskere.

Med til titlen som europamester følger 2.000 euro – eller hvad der svarer til 15.000 danske kroner.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

'Dybt bekymrende': Øget arveafgift er gift for små og mellemstore virksomheder

Læserbrev: Tirsdag 22. oktober forhandlede vi i Folketinget det finanslovsforslag, som regeringen har fremsat for 2020. Et af de emner, der blev grundigt debatteret, var det forfærdelige forslag fra de røde partier om at tredoble generationsskiftebeskatningen af danske familieejede virksomheder. Det er godt for Danmark, at vi har mange veldrevne familieejede virksomheder. Det er faktisk ikke en dårlig ting, sådan som venstrefløjen ellers gerne vil have det til at lyde, når de gang på gang påstår, at "det drejer sig om rige godsejere". Fakta er nemlig, at det overvejende drejer sig om små og mellemstore virksomheder - iværksættere, servicevirksomheder, blikkenslagere, tømrermestre, snedkere osv. Produktion, service og erhverv, altså en helt central del af dansk erhvervslivs dna. Således er det ikke grever, baroner og milliardærer, som vil nyde glæde af succesfuld generationsskifte. 23.000 virksomheder med 300.000 ansatte står foran et generationsskifte inden for de næste 10 år. Det er kun godt, at en lav arveafgift har øget sandsynligheden for, at disse virksomheder kan bevares på den enkelte families hænder i forbindelse med generationsskifte. Selvfølgelig har vi også Lego og Danfoss og et par håndfulde godsejere, som nyder godt af afgiftsnedsættelsen på lige fod med alle andre. Men det er faktisk heller ikke nogen dårlig ting. Danmark ville være et fattigere sted uden Lego og Danfoss - også i kroner og ører! Derfor er det dybt bekymrende, at regeringen nu lægger op til at øge skatten med over en mia. kr. Det er dårligt nyt for dansk erhvervsliv og ikke mindst de 800.000, som er ansat i de familieejede virksomheder. Det er en kortsigtet beslutning, som måske nok på kort bane kan skaffe finansiering til alle de milde gaver, som regeringen og deres røde støttepartier ønsker at tilgodese udvalgte grupper, eksempelvis 300 mio. kr. til overvejende herboende udenlandske børnefamilier på passiv forsørgelse. Naturligvis skal der finde en rimelig beskatning sted, når virksomhedsejere udlodder dele af virksomhedens værdier via aktieudbytte eller alt muligt andet til virksomhedens ejere. Det er kun ret og rimeligt. Men det svarer til at save i den gren, man selv sidder på, når man vil gøre generationsskifte så meget dyrere for familieejede virksomheder.

Annonce