Annonce
Fredericia

15 grader koldt vand - livredderne står klar på Østerstrand til en solrig weekend

Laurits Juel Tarpgaard er nyudklækket livredder. Han er på arbejde på Østerstrand hele weekenden og vender i næste uge tilbage til Aarhus. Foto: Peter Leth-Larsen

Trygfonden Kystredning kan i år fejre 20 års jubilæum. Livredderne er også at finde på Østerstrand i år, hvor de står vagt på stranden hver dag kl. 11-19 frem til den 22. august.

Fredericia: Ved Café Østerstrand sad flere fredericianere og nød solen, mens enkelte prøvede til i det 15 grader kolde badevand, da livredderne fra Trygfondens Kystredning åbnede badesæsonen fredag.

Livredderne vil hele sommeren holde et vågent øje på badegæsterne og stå klar til en snak om sikker badning. En af dem er Laurits Tarpgaard fra Aarhus, som er nyudklækket livredder.

- Det er min første sæson, og jeg har glædet mig helt vildt. Jeg sendte min ansøgning i november, var til optagelsesprøve i januar og har fulgt to kurser i foråret, så jeg er blevet bekendt med arbejdsformen. Jeg har svømmet som yngre og har sejlet meget kajak og surfet lidt, og jeg har altid været fascineret af livredderjobbet, fortæller han.

Man skal virkelig passe på sit badedyr ved fralandsvind, Vi henter dem, hvis de driver til havs. Bliver de observeret drivende rundt, bliver der sat en redningsaktion i værk fra myndighederne, fordi man frygter, nogen er i nød

Livredder Lisa Duus
Minimun en livredder har hele tiden et øje på vandet, når de er på arbejde. Livredderne opererer inden for to flag. Foto: Peter Leth-Larsen

Ingen brandmænd fredag

Sammen med Lisa Duus, København, står han klar ved livreddertårnet i weekenden. Lisa Duus var også livredder på Østerstrand sidste sommer, hvor der ikke var mange gode badedage.

Det håber hun, der kommer i år.

- Det var en stille sommer sidste år på grund af vejret. Men der kom alligevel nogle for at bade, og dem var vi der selvfølgelig for, ligesom der kom mange for at snakke, fortæller hun.

Livreddernes opgaver er ikke kun at redde badegæster i nød, men også at tage en snak med strandgæsterne om gode baderåd. Flere spørger blandt andet til brandmænd i vandet. De havde indfundet sig torsdag, men var væk fredag.

- Brandmændene kommer i fralandsvind. Ved fralandsvind bliver det varme vand taget med ud, og det kolde kommer ind til stranden. Brandmænd foretrækker det kolde vand og kommer dermed med ind, forklarer Lisa Duus.

Desuden opfordrer livredderne badegæsterne til at holde fast i badedyrene ved fralandsvind.

- Man skal virkelig passe på sit badedyr ved fralandsvind, Vi henter dem, hvis de driver til havs. Bliver de observeret drivende rundt, bliver der sat en redningsaktion i værk fra myndighederne, fordi man frygter, nogen er i nød, forklarer hun.

Når flaget er oppe, er livreddertårnet bemandet, og badegæsterne er i trygge hænder. Foto: Peter Leth-Larsen
Mange vil gerne have en snak med livredderne, fortæller Lisa Duus. Foto: Peter Leth-Larsen
I anledning af Trygfonden Kystrednings 20 års jubilæum delte livredderne kage ud. Foto: Peter Leth-Larsen
Der er gode chancer for, at solens stråler vil lokke badegæsterne til stranden i weekenden, hvor meteorologerne lover sol og sommer. Foto: Peter Leth-Larsen
Laurits Juel Tarpgaard er nyudklækket livredder. Han er på arbejde på Østerstrand hele weekenden og vender i næste uge tilbage til Aarhus. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Virksomheder og studerende mødte Google i Fredericia: Danske Medier er kritiske over for Googles bustur

Læserbrev

Hvis det er naturen, man kerer sig om, hvordan kan man så lade en tom pengekasse have ansvaret for naturen?

Læserbrev: Ingen har sagt, at skovejerne i Trelde Skov ikke har passet på deres skov og natur; skoven er endda blevet kanoniseret. Ved en fredning påhviler det Fredericia Kommune at være plejemyndighed og tilsynsførende. Det er muligt, at skovejerne efter en fredning efter det forslag, der er sendt til Fredningsnævnet, stadig har lov at færdes med en sav i dele af skoven, men dér skal de største træer være urørte, have lov at brede sig, skygge, være urørte efter fald, og på sigt vil det dominere skoven. Med det for skovbrug værste scenarie vil det tage incitamentet for at drive skoven med 100 pct. indleven og interesse. Der er ingen til at betale for den tid, man bruger på at pleje en uproduktiv skov. Danmarks Naturfredningsforening stiller heller ikke med frivillige til at passe alt det, de så gerne vil passe på. Hvis det er naturen, man kerer sig om, hvordan kan man så lade en tom pengekasse have ansvaret for naturen? Når Fredericia Kommune ikke har råd til at skifte rørene i et springvand, var det så ikke bedre at lade skoven blive passet som hidtil. Det, kan man være lidt mere sikker på, virker. Der er andre end Danmarks Naturfredningsforening, der kan passe på natur!

112

Brandfolkene rykkede ud tre gange i streg: Lejlighed udbrændte

Annonce