Annonce
Fredericia

15 grader koldt vand - livredderne står klar på Østerstrand til en solrig weekend

Laurits Juel Tarpgaard er nyudklækket livredder. Han er på arbejde på Østerstrand hele weekenden og vender i næste uge tilbage til Aarhus. Foto: Peter Leth-Larsen

Trygfonden Kystredning kan i år fejre 20 års jubilæum. Livredderne er også at finde på Østerstrand i år, hvor de står vagt på stranden hver dag kl. 11-19 frem til den 22. august.

Fredericia: Ved Café Østerstrand sad flere fredericianere og nød solen, mens enkelte prøvede til i det 15 grader kolde badevand, da livredderne fra Trygfondens Kystredning åbnede badesæsonen fredag.

Livredderne vil hele sommeren holde et vågent øje på badegæsterne og stå klar til en snak om sikker badning. En af dem er Laurits Tarpgaard fra Aarhus, som er nyudklækket livredder.

- Det er min første sæson, og jeg har glædet mig helt vildt. Jeg sendte min ansøgning i november, var til optagelsesprøve i januar og har fulgt to kurser i foråret, så jeg er blevet bekendt med arbejdsformen. Jeg har svømmet som yngre og har sejlet meget kajak og surfet lidt, og jeg har altid været fascineret af livredderjobbet, fortæller han.

Annonce

Man skal virkelig passe på sit badedyr ved fralandsvind, Vi henter dem, hvis de driver til havs. Bliver de observeret drivende rundt, bliver der sat en redningsaktion i værk fra myndighederne, fordi man frygter, nogen er i nød

Livredder Lisa Duus
Minimun en livredder har hele tiden et øje på vandet, når de er på arbejde. Livredderne opererer inden for to flag. Foto: Peter Leth-Larsen

Ingen brandmænd fredag

Sammen med Lisa Duus, København, står han klar ved livreddertårnet i weekenden. Lisa Duus var også livredder på Østerstrand sidste sommer, hvor der ikke var mange gode badedage.

Det håber hun, der kommer i år.

- Det var en stille sommer sidste år på grund af vejret. Men der kom alligevel nogle for at bade, og dem var vi der selvfølgelig for, ligesom der kom mange for at snakke, fortæller hun.

Livreddernes opgaver er ikke kun at redde badegæster i nød, men også at tage en snak med strandgæsterne om gode baderåd. Flere spørger blandt andet til brandmænd i vandet. De havde indfundet sig torsdag, men var væk fredag.

- Brandmændene kommer i fralandsvind. Ved fralandsvind bliver det varme vand taget med ud, og det kolde kommer ind til stranden. Brandmænd foretrækker det kolde vand og kommer dermed med ind, forklarer Lisa Duus.

Desuden opfordrer livredderne badegæsterne til at holde fast i badedyrene ved fralandsvind.

- Man skal virkelig passe på sit badedyr ved fralandsvind, Vi henter dem, hvis de driver til havs. Bliver de observeret drivende rundt, bliver der sat en redningsaktion i værk fra myndighederne, fordi man frygter, nogen er i nød, forklarer hun.

Når flaget er oppe, er livreddertårnet bemandet, og badegæsterne er i trygge hænder. Foto: Peter Leth-Larsen
Mange vil gerne have en snak med livredderne, fortæller Lisa Duus. Foto: Peter Leth-Larsen
I anledning af Trygfonden Kystrednings 20 års jubilæum delte livredderne kage ud. Foto: Peter Leth-Larsen
Der er gode chancer for, at solens stråler vil lokke badegæsterne til stranden i weekenden, hvor meteorologerne lover sol og sommer. Foto: Peter Leth-Larsen
Laurits Juel Tarpgaard er nyudklækket livredder. Han er på arbejde på Østerstrand hele weekenden og vender i næste uge tilbage til Aarhus. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Hjemmepleje. Vi ser til med større og større undren

Læserbrev: Det er med større og større undren, vi i SF dag for dag kan følge håndteringen af økonomien på velfærdsområderne i Fredericia Kommune. På det seneste har man i dagspressen kunne læse om den seneste udbudsrunde på privat hjemmepleje, hvor det fremgår, at de nuværende udbydere er blevet underbudt af en ny udbyder, der har budt hele 10 pct. under de øvrige tilbudsgivere. Den nye udbyder opererer alene i Haderslev Kommune. Vi bliver af kommunaldirektøren forsikret om, at alt er gået efter bogen, og at Fredericia Kommune har pligt til at tage mod det billigste tilbud. Det er ikke ikke helt rigtigt, man må gerne med inddrage kvaliteten i vurderingen. Det kunne være rart om de politisk ansvarlige som f.eks. borgmesteren vil svare på følgende spørgsmål: 1) Er kvaliteten af opgaverne beskrevet i udbuddet af hjemmepleje sænket i forhold til den nuværende standard? 2) Har Fredericia Kommune forholdt sig til om tilbudsgiverne har ordnede løn og arbejdesforhold? 3) Er man i Fredericia Kommune igang med at sænke kvalitetsstandarden på hjemmepleje, således Fredericia Kommunes egen hjemmepleje sænkes tilsvarende niveau? Det er soleklart, at enten skal den ældre borger have mindre og ringere hjemmepleje, eller så skal spsu-medarbejderne løbe stærkere, med mindre der tale dumpingpriser fra en ny aktør, som ønsker at komme ind på markedet.

Fredericia

Private plejere og borgere mødte op til demonstration: Krævede svar på mange spørgsmål

Annonce