Annonce
Sydjylland

150 mio. kr. i synergier: Fusion betyder besparelser på både it og personale

Mens Den Jyske Sparekasse har hovedsæde i Grindsted, vil den kommende Vestjysk Bank få sit primære domicil i Herning. Fusionen mellem de to pengeinstitutter vil komme til at betyde, at et ukendt antal medarbejdere vil blive afskediget. Arkivfoto: Lars Fahrendorff.
Fusionen mellem Den Jyske Sparekasse og Vestjysk Bank vil betyde, at nogle medarbejdere vil blive afskediget.

Grindsted: Synergieffekter for 150 millioner kroner om året. Det er ledelsens forventning, når Vestjysk Bank og Den Jyske Sparekasse bliver lagt sammen til Vestjysk Bank.

Når en direktør siger ”synergieffekter”, lyder det i mange lønmodtageres ører som ”fyringer”, og på onsdagens generalforsamling i Den Jyske Sparekasse blev administrerende direktør Claus E. Petersen da også spurgt, om det var sådan, det skulle tolkes.

Selvom Claus E. Petersen i første omgang skyndte sig at afvise, kunne han heller ikke komme udenom, at fusionen i sidste ende vil betyde, at et ukendt antal mennesker kommer til at miste deres job. Det vil nok primært komme til at ske i hovedkontoret, hvor der i dag er nogle opgaver, som bliver løst i begge de to pengeinstitutter, men som fremadrettet kun behøver bliver ordnet en enkelt gang.

I spidsen

  1. Jan Ulsø Madsen, der i dag er administrerende direktør i Vestjysk Bank, fortsætter efter fusionen med samme titel.
  2. Claus E. Petersen, der i dag er administrerende direktør i Den Jyske Sparekasse, får fremadrettet titel af viceordførende direktør i Vestjysk Bank.
  3. Kim Duus bliver formand for bestyrelsen for det nye pengeinstitut.

- Her kommer vi desværre til at sige farvel til nogle af vores hidtidige kollegaer, sagde Claus E. Petersen.

Annonce

Stor besparelse på it

Selvom der vil blive afskediget medarbejdere, er det ifølge direktøren kun en lille del af synergieffekterne, der findes inden for dette område. Alene inden for it-området er forventningen, at der vil kunne spares et stort to-cifret millionbeløb.

- Når man lægger de it-regninger, som vi har hver for sig, oven på hinanden, bliver det ikke summen af de to. Vi har en meget klar forventning om, at når vi får tingene bragt på plads, ligger der alene på det område en besparelse på 20-30 millioner kroner, sagde Claus E. Petersen og tilføjede, at der i dag er tre byer, der er beriget med filialer af både Den Jyske Sparekasse og Vestjysk Bank.

Annonce

Færre huslejer

Sådan vil det naturligvis ikke være i fremtiden. Her vil filialerne i de tre byer smelte sammen, så hver by får én filial af den nye Vestjysk Bank. Også det vil føre til en besparelse.

- I stedet for seks huslejer, vil vi fremover have tre. Udover at spare hudlejer, betyder det også, at vi kan spare på administrationsomkostningerne, sagde Claus E. Petersen.

De tre byer, der i dag både har en Vestjysk Bank og en Den Jyske Sparekasse, er Esbjerg, Horsens og Viborg.


Når man lægger de it-regninger, som vi har hver for sig, oven på hinanden, bliver det ikke summen af de to.

Claus E. Petersen, administrerende direktør, Den Jyske Sparekasse
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia For abonnenter

Gluten styrer hele Pernilles tilværelse: - Du skal ikke have ondt af mig

Fredericia

Stilhed før storm: Restauratører forventer større rykind i weekenden

Annonce