Annonce
112

16-årig pige fik mast hovedet i asfalten – koldingenser er anholdt for overfaldet

En 16-årig pige blev udsat for et overfald søndag aften. En 31-årig mand fra Kolding fremstilles i grundlovsforhør. Arkivfoto: Palle Herløv

Opdateret 14.11 med udfaldet af grundlovsforhøret

Fredericia: Det var angiveligt en verbal udveksling, der lørdag aften klokken 18.15 resulterede i, at en 31-årig mand fra Kolding væltede en 16-årige fredericiansk pige omkuld på Lystbådehavnen på Strandvejen.

De to var begge til en fest på en båd, hvor der desuden var en række andre mennesker samlet. De to kendte tilsyneladende ikke hinanden, men det forhindrede ikke koldingenseren i – angiveligt – at vælge pigen omkuld på jorden, mase hendes hoved ned i asfalten, hvorefter han sparkede hende to gange på kroppen.

Pigen kom ikke alvorligt til skade ved overfaldet og var også selv i stand til at anmelde den 31-årige. Dog pådrog hun sig mærker efter at være blevet mast i asfalten.

Manden blev søndag middag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Kolding. Det blev han blandt andet på baggrund af, at han er kendt for tidligere at have begået lignende kriminalitet. Manden blev anholdt få timer efter overfaldet på en adresse i Fredericia.

Dommeren mente dog ikke, der var grundlag for på nuværende tidspunkt at varetægtsfængsle manden, og derfor blev anholdelsen i stedet opretholde i tre gange 24 timer - altså til på onsdag.

I den mellemliggende periode er planen, at der blandt andet skal afhøres flere vidner, oplyser Hans Hoffensetz, vagtchef, Sydøstjyllands Politi.

Mødende anklager, Marianne Iversen oplyser, at den 31-årige mand nægter sigtelsen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

'Dybt bekymrende': Øget arveafgift er gift for små og mellemstore virksomheder

Læserbrev: Tirsdag 22. oktober forhandlede vi i Folketinget det finanslovsforslag, som regeringen har fremsat for 2020. Et af de emner, der blev grundigt debatteret, var det forfærdelige forslag fra de røde partier om at tredoble generationsskiftebeskatningen af danske familieejede virksomheder. Det er godt for Danmark, at vi har mange veldrevne familieejede virksomheder. Det er faktisk ikke en dårlig ting, sådan som venstrefløjen ellers gerne vil have det til at lyde, når de gang på gang påstår, at "det drejer sig om rige godsejere". Fakta er nemlig, at det overvejende drejer sig om små og mellemstore virksomheder - iværksættere, servicevirksomheder, blikkenslagere, tømrermestre, snedkere osv. Produktion, service og erhverv, altså en helt central del af dansk erhvervslivs dna. Således er det ikke grever, baroner og milliardærer, som vil nyde glæde af succesfuld generationsskifte. 23.000 virksomheder med 300.000 ansatte står foran et generationsskifte inden for de næste 10 år. Det er kun godt, at en lav arveafgift har øget sandsynligheden for, at disse virksomheder kan bevares på den enkelte families hænder i forbindelse med generationsskifte. Selvfølgelig har vi også Lego og Danfoss og et par håndfulde godsejere, som nyder godt af afgiftsnedsættelsen på lige fod med alle andre. Men det er faktisk heller ikke nogen dårlig ting. Danmark ville være et fattigere sted uden Lego og Danfoss - også i kroner og ører! Derfor er det dybt bekymrende, at regeringen nu lægger op til at øge skatten med over en mia. kr. Det er dårligt nyt for dansk erhvervsliv og ikke mindst de 800.000, som er ansat i de familieejede virksomheder. Det er en kortsigtet beslutning, som måske nok på kort bane kan skaffe finansiering til alle de milde gaver, som regeringen og deres røde støttepartier ønsker at tilgodese udvalgte grupper, eksempelvis 300 mio. kr. til overvejende herboende udenlandske børnefamilier på passiv forsørgelse. Naturligvis skal der finde en rimelig beskatning sted, når virksomhedsejere udlodder dele af virksomhedens værdier via aktieudbytte eller alt muligt andet til virksomhedens ejere. Det er kun ret og rimeligt. Men det svarer til at save i den gren, man selv sidder på, når man vil gøre generationsskifte så meget dyrere for familieejede virksomheder.

Annonce