Annonce
Vejle

Fire journalister giver bud: Sådan kan du fordrive corona-tiden - start med at rydde op og lyt til Elvis!

Marie Kondo - her ved Oscar-festen i 2019 - kan noget helt særligt med at rydde op. Oplagt, når vi alligevel går derhjemme. Foto: Lucas Jackson/Reuters/Ritzau Scanpix
Vejle-redaktionen giver i denne uge en række personlige tip til, hvad du kan bruge tiden på, nu hvor stort set alle andre aktiviteter er lukket ned.
Annonce

Vejle: Mange af de ting, som vi plejer at bruge fritid på, er aflyst. Fra i dag, onsdag, er det også slut med at hænge ud på byens værtshuse og cafeer.

Vejle-redaktionen har samlet en buket forslag til, hvad du kan bruge tiden til.

Forslagene - som vi præsenterer over fire dage i denne uge - strækker fra det mere frivole over Elvis på vinyl til perleplader. Så vi kommer hele vejen rundt.

God fornøjelse med læsningen - og aktiviteterne.

1. Ryd op i klædeskabet og se James Bond

Kristian Pahus:

"Hvad kan man få tiden til at gå med?" spurgte jeg derhjemme. Min kone sagde straks: "Ryd ud og ryd op i klædeskabet."

Dette forslag kan både husets herre og frue drage nytte af, sku' jeg hilse og sige.

Jeg vil anbefale KonMari-metoden, der er udviklet af den japanske oprydningsguru Marie Kondo. På Youtube kan du finde en række videoer, der viser, hvordan hun gør:

En af hemmelighederne er, at man giver sig god tid til at "tale" med hvert enkelt stykke tøj og sige tak for de mange gode, fælles oplevelser, man har haft, inden tøjet ryger til genbrug. Og så kan Marie Kondo noget helt særligt med at folde det tøj, man beholder, så det både ligner en million - og er nemt at overskue.

Når oprydningen er færdig, eller du bare ikke gider mere: Glæd dig over, at streamingtjenesten Viaplay har lagt alle de gamle James Bond-film ud på nettet.

Vi lagde ud med "Dr. No" (Agent 007: Mission drab) fra 1962 allerede torsdag aften. Wauw, det er den med Ursula Andress, der som den skumfødte Venus stiger op af havet. Verdens allerførste Bond-babe. Mange flere venter forude.

2. Læg puslespil og sammensæt en spilleliste

Lars Saugbjerg:

Det er bare en fantastisk følelse, når man smækker den sidste brik på plads. Puslespil er fantastisk tidsfordriv.

Lægger du puslespil alene eller sammen med nogen, går verden helt i stå - mens tiden flyver afsted. Det er fitness for hjernen, for du tvinger dig selv til at huske farver, former og mønstre.

Du træner også din tålmodighed. På én gang fordyber du dig, samtidig med, at du kobler af. Og du kan sagtens kan høre din yndlingsmusik imens.

Apropos yndlingsmusik. Lav en spilleliste. Det kan tage dage at finde alle de gamle ørehængere frem, og du kan høre listen igen og igen. Måske du også kan glæde andre ved at dele den. I de gode gamle dage var det fedt at få et kassettebånd med kammeratens bedste numre. Det er det stadig.

3. Foto-oprydning og rock'n'roll

Jim Hoff:

Vi kender det allesammen rigtig godt. Vi har tonsvis af glimrende billeder af børn, børnebørn og Gud og hver mand til at ligge på computerens harddisk. Selv har jeg i omegnen af 25 harddiske med gemte fotos, også arbejdsrelaterede, og de trænger i den grad til en oprydning, gennemgang, finpudsning og katalogisering.

Samtlige gamle analoge fotos skal i den forbindelse digitaliseres, og så skal der laves en række sjove fotobøger, som hele familien kan nyde godt af, når de de næste uger sidder og drukner i kvalitetstid med hinanden.

Naturligvis skal der også laves specielle sjove fotobøger til barnebarnet, som kan nyde synet af sin mor i alle mulige lidet flatterende situationer. De bedste fotos printes ud i A3-format, pakkes ind og gives til fødselsdage.

Mens dette foregår, skal hele samlingen af Elvis' vinylplader gennemspilles sammen med barnebarnet.

PS: Konen har lidt andre planer - I kender alle krukken med gule sedler, ikke sandt?

4. At tegne er at leve, eller... sådan noget derhen ad

Christina Møgelvang Mosegaard:

Tag en blyant, et stykke hvidt papir og et styk hjerne (den skulle dog meget gerne være i nærheden). Nu har du tre gode værktøjer, som du for en stund kan bruge på noget, der både er sjovt og mentalt afkoblende. Nemlig blindtegning.

Selv er jeg vild med at tegne blindtegning. Ikke alene kan jeg helt glemme alt om tid og sted, når først blyanten glider hen over papiret, og så kan man faktisk ende ud med at få lavet et lille stykke kunst, der udtrykker både humor og kant.

Sådan gør du: Find et objekt. Det kan være kaffekoppen, en plante, en sutsko eller andet der befinder sig lige er omkring dig. Det kan såmænd også bare være din storetå eller næsen på et familiemedlem. Grib blyanten, kig på objektet, find et punkt, hvor du vil starte. Sæt så blyanten på papiret og tegn. Meeeen, husk, at du kun må lade dit blik følge linjerne på objektet. Du må absolut ikke kigge ned på papiret, imens du tegner. Og lad endelig være med at tegne hurtigt. Tag dig tid til at lægge mærke til formerne imens blyanten danser en stille vals på papiret. Tegningen må netop gerne blive underlig, skæv og måske endda en smule grim. Bare der er nerve og indlevelse deri.

En meget klog og kendt dansker gav os denne sætning "At rejse er at leve", men well, well... i disse coronatider, vil jeg nok nøjes med at sige "At tegne er at leve".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Her er de nyeste coronatal for Fredericia: Igen er kun få indbyggere konstateret smittet

Coronavirus

Live: Sundhedsstyrelsen anbefaler øget brug af mundbind hos lægen

Fredericia

Gode råd til ældre og udsatte: Sådan undgår man ensomhed i en corona-tid

Annonce