Annonce
Erhverv

166 på venteliste og telefonopkald siden kl. 6: Frisører glæder sig til at åbne igen

Dorthe Andersen i salonen Park By Pili i Vendersgade, hvor hun sammen med sin kompagnon og medarbejdere igen må tage saksen i hånden fra 6. april. Kunderne kimer hende ned, fortæller hun. Foto: Søren Gylling
Frisørerne Sax og Park By Pili gør klar til at kunne slå dørene op og klippe det viltre corona-hår fra 6. april.

Fredericia: - Telefonerne har ringet siden kl. 6 i morges. Der er fyldt op de næste to måneder, så det er lidt vildt.

Sådan fortæller Dorthe Andersen, der sammen med Line Lykke Johansen ejer frisørsalonen Park By Pili i Vendersgade.

Sent mandag aften indgik folketingets partier - undtagen Nye Borgerlige - en aftale om genåbning af en stribe erhverv i de kommende måneder. Det betyder blandt andet, at frisørsalonerne får lov at åbne tirsdag 6. april.

Annonce

Foruden at tage imod bookinger brugte Dorthe Andersen tirsdag dagen på at koordinering af genåbningen. En række restriktioner betyder, at selvom de er syv frisører i virksomheden, kan kun fem være på arbejde ad gangen, så der skulle lægges en vagtplan.

Desuden skulle hun have flyttet alle bookinger i de tre dage op til påske, som er lavet for lang tid siden i håb om, at frisørerne ville få lov at åbne.

Vil klippe om søndagen

Da mange kunder er ivrige efter at komme til frisør efter over tre måneders nedlukning af de liberale erhverv, får frisørerne travlt.

- Vi tager søndagene i brug. Desuden kan vi se, der er mange af vores kunder, som har booket sindssygt mange tider, fordi de ikke vidste, hvornår de kunne komme ind til os, så når de vælger en dato og afbestiller de andre, så bliver der nok ledige tider, som andre kunder kan få, forklarer Dorthe Andersen.

Hun fortæller, at holdet på syv frisører alle glæder sig til at komme i gang igen.


Vi får lønkompensation til de ansatte, men skal selv betale en del af deres løn, og det har resulteret i, at jeg havde 4000 kroner til mig selv, når alt andet er betalt. Jeg har heldigvis en mand, som arbejder, og vi havde heldigvis et godt overskud sidste år, så vi har været heldige.

Dorthe Andersen, frisør


Økonomisk har nedlukningen kunne mærkes - på trods af kompensationsordninger.

- Vi får lønkompensation til de ansatte, men skal selv betale en del af deres løn, og det har resulteret i, at jeg havde 4000 kroner til mig selv, når alt andet er betalt. Jeg har heldigvis en mand, som arbejder, og vi havde heldigvis et godt overskud sidste år, så vi har været heldige, fortæller hun.

Dorthe Andersen har måttet klare sig for 4000 kroner om måneden under nedlukningen. Nu lysner det, når salonerne må åbne igen. Foto: Søren Gylling

Hun har haft salonen i 13 år og dermed også sparet lidt op i årenes løb - dog ikke nok til at klare en tre måneders nedlukning uden hjælp.

- Jeg er bare typen, som går med livrem og seler, forklarer hun.

Annonce

Glæder sig som et lille barn til juleaften

- Her til morgen, da jeg vågnede, havde jeg fået så mange beskeder på Messenger om, at det er fedt, vi må åbne. Så der har åbenbart været et pressemøde sent i aftes (mandag, red,), men jeg måtte lige ind og tænde for nyhederne og være sikker på, det er rigtigt.

Sådan fortæller indehaver af Sax Ulrike Rønnebech, som driver salonen sammen med sin kollega Louise Wieben.

Hun fortæller, at der mange gange har gået rygter om, at frisørerne måtte åbne, og så skete det ikke alligevel, så hun ville være 100 procent sikker.

- Jeg glæder mig sindssygt meget. Det er ligesom at være barn og glæde sig til juleaften, fortæller hun begejstret.

Annonce

Fuld kalender

Kunderne er tilsyneladende også klar. Kalenderen er helt fuld, fordi mange af Sax' kunder booker tider et halvt år frem i tiden.

Indehaverne af frisørsalonen Sax i Købmagergade Ulrike Rønnebech (siddende) og Louise Wieben kan fra 6. april igen slå dørene op for deres kunder. Salonen havde tirsdag 166 kunder på venteliste. Arkivfoto: Gustav Roesbjerg Pedersen

Derfor er indehaverne nødt til at arbejde over i både hverdage og weekender og har lagt et weekendtillæg på klipningen på 75 kroner for kvinder.

- Det er folk helt indforstået med, for det er jo en engangsting. Vi har ikke mødt nogen, som er sure. Vi har 166 på venteliste og starter med at tømme ventelisten, for de har stået der længe. Vi vil tage ekstra om morgenen og eftermiddagen og i weekenden, så vi får overarbejde, så vi prøver at få det til at passe kunderne, fortæller hun.

Annonce

Lavere omkostninger var held

Salon Sax flyttede i juli 2020 til Købmagergade, hvor indehaverne havde købt en bygning, som de indrettede salon i. I dag er de kun sig selv og har en lavere husleje. Det har hjulpet dem økonomisk under denne nedlukning, vurderer Ulrike Rønnebech.

- Det har været godt i forbindelse med nedlukningen, at vi ikke har haft personale at udbetale løn til og lavere omkostninger. Vi tænker på vores kolleger i branchen her i Fredericia, som har ansatte og derfor nok har det svært, siger hun og fortsætter:

- Økonomisk har vi mistet penge, for vi har mistet omsætning, men vi har fået kompensation. Vi har aldrig haft røde tal før, og det har vi nu. Det har jeg haft det svært med. Men Louise og jeg har sparet op privat, og jeg har selv måtte tage af opsparingen hver måned. Det har været irriterende, men jeg har ikke haft søvnløse nætter, fortæller Ulrike Rønnebech.

Annonce
FC Fredericia For abonnenter

Kampen minut for minut: FC Fredericia er videre i pokalturneringen

Danmark

Tirsdagens coronatal: Nu er 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Hele familien gik ned med corona – fem-årige Nellie blev ramt af sjælden efterve

Fredericia HK For abonnenter

Farvel til FHK's cheftræner - derfor er Jesper Houmark nødt til at stoppe

FC Fredericia

Videoanalyse: Ung midtbanespiller scorede to gange og sendte FC Fredericia videre i pokalturneringen

Fredericia

Havmiljø-ekspert sår ny tvivl om Marina City: Beregninger om klapning ved Trelde Næs er ikke gode nok

Alarm 112

Voldsomt færdselsuheld i Fredericia: Mindst to tilskadekomne

Erhverv For abonnenter

Kasper Würtz trækker Christian Bitz i retten i ny sag: - Jeg er nødt til at gå hele vejen, ellers har det hele været forgæves

Erhverv For abonnenter

Marianne sender tøj til store kvinder i hele landet: - Det kan være tabubelagt at gå ind i en butik med store størrelser

Fredericia For abonnenter

Boligpriser styrtdykker: Glemt losseplads kan koste uheldig husejer 600.000 kroner

Danmark

Nu bliver køreprøven dyrere: Fremtidens nye bilister skal betale for mere politiarbejde - og det undrer kørelæreres forening

Fredericia HK

Tidligere landstræner og OL-vinder bliver ny træner for FHK

Fredericia For abonnenter

Flyttede fra 11. sal på Amager til Fredericias ældste bolig: Nordstjernens nye beboere sætter stor ære i historien

Fredericia

Nyt liv blomstrer op i det gamle løveapotek: Tina mangler blot at få styr på navnet til sin nye butik

Annonce