Annonce
Fredericia

17-årig knallertkører dræbt på den gamle Lillebæltsbro

Et tragisk solouheld kostede natten til søndag en ung mand livet på den gamle Lillebæltsbro. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Solouheld på den gamle Lillebæltsbro kostede i nat en ung mand fra Fredericia-området livet. 19-årig blev hårdt kvæstet.

En 17-årig mand fra Fredericia-området mistede natten til søndag livet i et uheld på den gamle Lillebæltsbro. Ved uheldet blev en 19-årig mand - ligeledes fra Fredericia-området - svært kvæstet.

Uheldet skete klokken 02.21. da de to unge mænd på knallert var på vej fra Fyn mod Jylland.

- Her tyder noget på, at knallerten er så uheldig at ramme den høje kantsten, der er mellem kørebanen og fodgængerniveauet. Det betyder, at føreren mister herredømmet over knallerten, og uheldigvis vælter knallerten ud for en af jerndragerne på konstruktionen af broen, og den 17-årige bliver dræbt på stedet, siger vagtchefen ved Fyns Politi.

En 19-årig mand overlevede ulykken med svære kvæstelser.

- Han har brækket begge underben, en arm og har også hovedskader, siger vagtchefen.

Ingen af de to unge mænd bar styrthjelm.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Højskoleforstander om FGU: Ny uddannelse er i udu - de unge svigtes

Læserbrev: Formand for FGU (den forberedende grunduddannelse) Hanne Pontoppidan beskriver i FGU Nyt fra august i år, hvordan rammerne for at kunne levere en god undervisning for de nye FGU-elever overhovedet ikke er i orden. FGU er den nye forberedende grunduddannelse for unge, der ikke kan komme ind på en ungdomsuddannelse. Hanne Pontoppidan beskriver, hvordan alle de nye FGU-institutioner lider under alvorlige it-problemer, som bevirker, at man ikke kan registrere eleverne eller få adgang til relevante undervisningsmaterialer. Hun beskriver, hvordan der på flere af de nye FGU-institutioner er kommet flere elever end forventet, og flere end der er plads til. Og hun gør ærligt opmærksom på, hvordan mange af de nye FGU-lærere endnu ikke aner, hvad de skal undervise i. FGU er en splinterny uddannelse fra august i år, og begyndervanskeligheder må selvfølgelig forventes. Men den aktuelle situation går ud over de unge, der i forvejen er ramt. De unge søger netop uddannelsen, fordi de har haft de svære liv og er påvirkede af uheldige oplevelser i folkeskolen. De brug for ro og ordnede forhold, så de kan vinde læringslysten tilbage. I stedet får de nu fuldstændig kaotiske forhold, ja, nogle elever bliver simpelthen sendt hjem, fordi der ikke er plads eller undervisning til dem, andre får undervisning af lærere, der er usikre på, hvad de skal. Jeg gør opmærksom på, at højskolerne, og jeg skriver fra Brande Højskole, har årelang erfaring på det her felt. Vi har faste og trygge rammer, der matcher de unge med de svære liv, og vi kan give dem den undervisning, de behøver. Vi kan sammen med FGU løfte de unge ind på en ungdomsuddannelse. Kære FGU, brug os, mens I får styr på det derhjemme. Vi er indskrevet i FGU-loven som et tilbud, lovgiverne har ønsket at FGU benytter sig af. Send de unge, der er hårdest ramt, til os, og giv dem den ro, de fortjener, mens tingene falder på plads på hjemmefronten, og kursen sættes for et nyt FGU. Højskolerne hjælper gerne til - både nu og i det videre arbejde med at gøre FGU'en til det gode alternativ, de unge fortjener.

Sydjylland For abonnenter

26,5 milliarder fordelt til sundhed, forurening og trafik: Sådan påvirker regionens budget dig

Annonce