Annonce
FC Fredericia

17424 minutter i FC Fredericias tjeneste: Kontinuitet betyder alverden

Christian Ege Nielsen i en benhård duel. Dem har han været i et utal af gange, siden han kom til klubben i 2012. Arkivfoto: Ole Nielsen
Christian Ege Nielsen har spillet 17425 1. divisions minutter for FC Fredericia. Han er førende i en gruppe af spillere, som har spillet mange kampe for klubben. Heri ligger en stor del af succesen denne sæson.

Fredericia: Hvad gør kontinuitet ved en fodboldklub? Svaret på det spørgsmål finder man ved at kigge på FC Fredericia.

Klubben har gang i en af sine bedste sæsoner nogensinde, og det skyldes i høj grad kontinuitet i truppen. Spillere som Christian Ege Nielsen, Anders Holvad, Alexander Nybo, Andreas Oggesen og Dennis Høegh har spillet sammen i flere sæsoner i træk, og en mand som tilbagevendte Martin Mikkelsen har også spillet et utal af kampe og kender klubben indefra.

- Det gør en stor forskel, og man skal huske at rose dem oppe på kontoret, når de har fat i det rigtige. Det har de haft de seneste år, hvor man har lavet længere kontrakter med spillerne, siger anfører Christian Ege Nielsen.

Han er indbegrebet af en klubmand. Siden 2012 har han spillet i FC Fredericia, og samlet set er det blevet til 209 optrædener og 17425 spillede minutter alene i 1. division. Tilbagevendte Martin Mikkelsen kommer ind på andenpladsen med sine 165 kampe og 12297 minutter fordelt over syv sæsoner efter en afstikker til Hobro i 2014.

Men også spillere som Andreas Oggesen, Anders Holvad, Alexander Nybo og Dennis Høegh er efterhånden bundrutinerede FC Fredericia-spillere. Faktisk er der kun fem spillere i den nuværende trup, som ikke har spillet i FC Fredericia i mere end én sæson:

Lukas Enevoldsen, Kristian Kirkegaard, Mathias Nygaard samt FC Midtjylland-lejesvendene Nikolaj Kirk og Victor Ezekiel Dawa.

- Vi, der har været der i flere sæsoner, kender klubbens værdier og fører dem videre. Vi har en værdi om at være ordentlige i alt, hvad vi foretager os. Og om at give os fuldt ud både til kamp og træning, siger Christian Ege Nielsen.

Annonce
Altså jeg hopper ikke længere på den skudfinte, som Holvad altid laver. Men det gør modstanderen heldigvis.

Christian Ege Nielsen, anfører for FC Fredericia

Alle har en stemme

Og det er ikke kun minutterne på banen, der gør en forskel. Det er også timerne på træningsbanen og måske endnu vigtigere timerne udenfor fodbolden.

- Vores styrke er, at vi kender hinanden og giver hinanden plads. Måske er der en, der har behov for luft, fordi han er sat af til næste kamp. Så respekterer vi det, fordi vi ved, at det er det han har brug for. Vi respekterer hinandens forskellighed, siger Christian Ege Nielsen.

- Og vi giver hinanden plads til at lave fejl, påpeger anføreren.

For eksempel ved alle på FC Fredericias hold, at det ikke lige er de mest konstruktive gloser, der kommer ud af anførerens mund, når han har tabt en intern træningskamp.

Christian Ege Nielsen er en af lederne på FC Fredericias hold, men han betegner hierarkiet som fladt.

- Alle har en stemme i vores trup. Og det er ikke sådan, at de unge bare skal vaske støvler og så videre. Det er en gammeldags måde at gøre det på, og det tror vi ikke på. Jeg håber virkelig, at alle føler, de bliver hørt, siger Christian Ege Nielsen.

Har I overhovedet brug for en træner?

- Ja, for der skal være nogle, som bestemmer og udstikker grænserne. Her har både Jonas (cheftræner Jonas Dal) og Morten (assistenttræner Morten Dahm Kjærgaard) en stor rolle at spille, siger Christian Ege Nielsen.

De nye er gode

Der må også være en fordel på banen, når spillere som Christian Ege Nielsen og Anders Holvad kender hinanden så godt. Men den er ikke afgørende, siger Christian Ege Nielsen.

- Nej, for det taktiske kommer ved, at vi træner sammen. Tag en spiller som Kristian Kirkegaard, som er i gang med sin første sæson her. Han er klog og er lynhurtigt faldet ind i vores måde at spille på, siger Christian Ege Nielsen.

- Altså jeg hopper ikke længere på den skudfinte, som Holvad altid laver. Men det gør modstanderen heldigvis, siger anføreren og griner.

Han roser de nye spillere for at falde godt ind på holdet.

- Man må sige, at de er scoutet godt. Og det har måske noget at gøre med tilfældigheder, men de passer virkelig ind i den enhed, vi har. Og de fortjener stor ros, siger anføreren.

Onsdagens kamp mod Roskilde spilles klokken 18.30 på Monjasa Park.

Flest minutter for FC Fredericia

Herunder en top-5 over spillere med flest 1. divisions-minutter for FC Fredericia i klubbens nuværende trup.

Den er renset for optrædener i pokalturneringen.

Tallet i parantes angiver årstallet, hvor spilleren kom til klubben.

1: Christian Ege Nielsen (2012):
17425 minutter, 209 kampe.

2: Martin Mikkelsen (2008-14 og 2019):
12297 minutter, 165 kampe.

3: Dennis Høegh (2015):
8735 minutter, 129 kampe.

4: Andreas Oggesen (2016):
7711 minutter, 98 kampe.

5: Alexander Nybo (2017):
6137 minutter, 80 kampe.

Forventet startopstilling.Bænken: Andreas Raahauge, Lukas Enevoldsen, Uzo, Mathias Nygaard, Victor Ezekiel Dawa, Nikolaj Kirk, Martin Mikkelsen. Skader: Mathias Johannsen. Karantæner: Mathias GertTid og sted: 18.30 på Monjasa Park.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fodbold

Hedensted vil drille topholdene

Sport

Horsens hapser Fredericias cheftræner

Annonce