Annonce
Fredericia

18-årig skal i fængsel for vanvidskørsel: Kørte 183 kilometer i timen på motorvejen inden han sprang om på bagsædet

En 18-årig bilist tog utraditionelle og ulovlige metoder i brug for at undgå en eller flere bøder for vanvidskørsel på motorvej E20, men fredag blev han alligevel kendt skyldig ved Retten i Kolding. Arkivfoto: Michael Bager
En ubetinget fængselsstraf, frakendelse af føreretten og konfiskering af en bil blev resultatet af en længere eftersættelse i april, hvor en 18-årig mand nu er dømt.
Annonce

Taulov: En 18-årig mand fra Odense er blevet idømt en ubetinget fængselsstraf på 30 dage for hensynsløs kørsel.

10. april i år viste en hastighedsmåling, at manden kørte 183 kilometer i timen på Taulov Motorvejen, hvor hastighedsgrænsen er 110 kilometer i timen. Motorcykelbetjenten, der foretog hastighedsmålingen, satte efter bilisten, som dog nægtede at standse. I stedet fortsatte han med uændret fart og foretog ifølge politiet flere overhandlinger højre om en række andre bilister på motorvejen.

- Efterfølgelsen af den 18-årige bilist fortsatte over Lillebæltsbroen, hvor den 18-årige midt på foretog en kraftig opbremsning, hvorefter han satte i gang igen og fortsatte sin kørsel, forklarer anklager Bjørn Dahl Larsen fra Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

For at forsøge at identificere bilisten kørte motorcykelbetjenten op på siden at den 18-årige, men ifølge Bjørn Dahl Larsen fik det bilisten til at slingre voldsomt, mens han med den ene hånd forsøgte at gemme sit hoved i en trøje.

Annonce

Bilen blev konfiskeret

Da eftersættelsen var nået over Lillebæltsbroen, kørte den 18-årige af motorvejen på den første afkørselsrampe. Her valgte han, mens bilen kørte cirka 40 kilometer i timen, at hoppe om på bagsædet. I stedet overtog en passager, der sad på passagersædet, kørslen. Han endte med at trække håndbremsen, så bilen til sidst standsede.

- I retten forklarede den 18-årige, at han nægtede at have ført bilen. Retten fandt dog hans forklaring utroværdig. På baggrund af motorcykelsbetjentens forklaring blev den 18-årige fundet skyldig i særlig hensynsløs kørsel, står der i pressemeddelelsen fra Sydøstjyllands Politi.

Udover 30 dages ubetinget fængsel blev manden fra Odense desuden frakendt førerretten i et år, og den anvendte bil blev konfiskeret.


Efterfølgelsen af den 18-årige bilist fortsatte over Lillebæltsbroen, hvor den 18-årige midt på foretog en kraftig opbremsning, hvorefter han satte i gang igen og fortsatte sin kørsel

Bjørn Dahl Larsen, anklager Sydøstjyllands Politi


Passageren blev selv sigtet for at styre bilen fra passagersædet. Den sag bliver behandlet på et senere tidspunkt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Corona: Politikere holder vejret for at plejehjem og ansatte går fri - plejepersonale skal testes hver 14. dag

Debat For abonnenter

Messe C-chefen siger: Kære veganere og beefeatere, kære kronikere og kristendemokrater, kære tabere og fiskerlussing'er - tak til jer allesammen

Fredericia

Susanne har droppet Sundplejen og valgt kommunal hjælp: - Jeg havde dårligt nok lyst til at smile

Fredericia For abonnenter

Flere sager med utilfredse borgere - men Sundplejen har kun få borgere færre end da firmaet begyndte

FC Fredericia

FC-træner: Spillerne tømte energitankene, og der er ikke nok tid til at fylde dem op

Annonce