Annonce
Vejle

18-årige Snorre bruger sin sommer på at øve sig til VM for håndværkere

18-årige Snorre Steenstrup Dyhr skal dyste med de bedste unge møbelsnedkere i verden ved VM i Skills i Rusland om en måned. Til konkurrencen skal han blandt andet lave et entremøbel og derfor er han gået i træningslejr i snedkerafdelingen på Syddansk Erhvervsskole i Vejle. Møblet på billedet har Snorre lavet på træningslejren. Foto: Palle Søderberg
Møbelsnedker-lærling Snorre Steenstrup Dyhr er blevet købt fri fra sin læreplads hos OT Lauridsen, så han kan gå i træningslejr på Syddansk Erhvervsskole på Boulevarden.

Vejle: Selvom der er ferielukket på Syddansk Erhvervsskole på Boulevarden i Vejle, knokles der i disse dage i snedkerafdelingen på erhvervsskolen.

Afdelingen fungerer i sommerferien som træningslejr for 18-årige Snorre Steenstrup Dyhr forud for, at han om fire uger rejser til Kazan i Rusland, hvor han skal repræsentere Danmark sammen med det øvrige Skills-landshold ved WorldSkills 2019 - verdensmesterskaberne for håndværk.

Snedkerlærlingen, der til daglig står i lære på møbel- og inventarvirksomheden OT Lauridsen, Sindbjerglund, skal op imod 29 andre deltagere i møbelsnedkernes VM. De vurderes på, hvordan de løser opgaven med at producere tre møbler - to entrémøbler og en lille kommode - på tid.

- Jeg ved på forhånd, hvilke møbler jeg kan blive bedt om at lave. To dage før konkurrencen bliver et af møblerne valgt ud, og det er så det, jeg skal lave, og det får jeg 22 timer til. Dommerne kan dog ændre op til 30 procent på designet til konkurrencen, så det, jeg træner på lige nu, er at blive fortrolig med de forskellige dele af opgaven, så jeg ved præcis, hvordan jeg vil gøre i konkurrencen, fortæller Snorre Steenstrup Dyhr.

Annonce

WorldSkills 2019

  • Det danske landshold til VM i Skills i Kazan, Rusland, består af unge fra 14 forskellige fag: Industritekniker, bygningssnedker, bygningsmaler, møbelsnedker, tømrer, bager, konditor, kok, tjener, autolakerer, karosseritekniker, landbrugsmaskinmekaniker, murer og flisemurer.
  • Til WorldSkills 2019 stiller 1600 unge deltagere fra 60 nationer op.
  • WorldSkills 2019 afvikles fra 22. august til 27. august.

Købt fri til træning

Han er blevet købt fri fra sin læreplads i seks uger for at øve til verdensmesterskaberne sammen med sin træner, faglærer på SDE Rune Sejer Haagensen, som underviste Snorre på grundforløbet på erhvervsskolen og som også tager med til Rusland.

- Min mester støtter mig, og han rejser også med til VM. At jeg kan gå i træningslejr, skyldes bidrag fra Skills og sponsorer, som gør, at mit lærested får lønrefusion, mens jeg er væk, fortæller Snorre Steenstrup Dyhr.

Han er den yngste deltager på det danske Skills-landshold og har gode erfaringer fra de nationale Skills-mesterskaber. I april vandt han DM-titlen for møbelsnedkere.

- Jeg er da spændt. Det er en stor begivenhed, og det bliver spændende at møde de bedste fra de andre lande, fortæller Snorre Steenstrup Dyhr, der fik interesse for snedkerfaget ved at se videoer på Youtube.

- Jeg kommer fra en kreativ familie. Min far er kunstmaler, så jeg har fra lille været vant til, at der blev lavet kreative ting i familien. På et tidspunkt begyndte jeg at lave ting i træ på mit værelse på anden sal i den ejendom, hvor vi boede. Det var blandt andet inspireret af videoer af folk, der fremstillede ting i træ, fortæller Snorre Steenstrup Dyhr.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Opsang til regeringen: Det haster med at afværge trængsel på Lillebælt

Kultur

Jonah Blacksmith kommer til Fredericia

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];