Annonce
Fredericia

18.000 fredericianere er aldrig blevet testet for corona

Fredericias eget testcenter i MesseC har for tiden god plads til folk, der vil testes. Foto: Peter Friis Autzen
Mange er blevet testet mange gange. Men andre har endnu ikke taget en coronatest. Aktuelt er der masser af ledige tider på det lokale testcenter.
Annonce

Fredericia: Der er masser af ledig kapacitet og ledige tider på Fredericias corona-testcenter. Samtidig har 18.000 fredericianer stadig deres første coronatest til gode.

Ifølge opgørelserne fra Statens Serum Institut har godt og vel 33.400 borgere fra Fredericia Kommune taget mindst én coronatest, siden testprogrammet og statistikken begyndte for næsten et år siden. Det vil sige, at lige omkring 18.000 af kommunens indbyggere endnu ikke har taget en test.


Når vi nu har lokal testkapacitet, kan man jo lige så godt bruge den.

Yelva Jensen, Fredericia Kommune


Der kan være mange grunde til, at man ikke er testet: Man kan for eksempel være et spædbarn, eller have levet isoleret siden pandemiens begyndelse. Eller af mange andre årsager ikke have følt grund til at tage en test.

Koncernchef ved Fredericia Kommune Yelva Jensen vil ikke blande sig i, om folk føler et behov for at lade sig teste eller ej.

Ledige tider til test

Testcentret på MesseC byder aktuelt på mange ledige tider uden lang ventetid. For eksempel havde centret lørdag eftermiddag flere hundrede ledige tider til tests mandag. Også resten af ugens hverdage er der hundredvis af ledige tider.

Tider bookes via coronaprover.dk

- Men hvis man føler behovet, skal man ikke holde sig tilbage. Der er ledig kapacitet på det lokale testcenter, der ligger i MesseC. Så man kan hurtigt komme til, hvis man booker en tid via coronaprover.dk, siger hun og minder om, at "prøver" i denne sammenhæng staves med "o".

- Man kan godt fejlvurdere behovet for at blive testet. Vi har i hvert fald set mange blive meget overrasket over at teste positiv. Så hvis man til daglig ser andre mennesker, er ude at handle eller tager på arbejde, kan det være en god idé at lade sig teste. Og som sagt: Man kan hurtigt komme til, siger Yelva Jensen.

Hun er selv blevet testet to gange. Den ene gang, fordi smitteopsporings-app'en oplyste hende om, at en smittet person havde været tæt på hendes telefon.

Annonce

Folk bestemmer selv

Fredericias viceborgmester Susanne Eilersen (DF) er selv blevet testet flere gange - blandt andet i forbindelse med en behandling på hospitalet i efteråret.

- For tiden går vi to herhjemme og holder os for os selv, så vi har ikke brug for at blive testet lige nu. Men hvis jeg for eksempel skulle besøge nogen på et plejehjem, ville jeg lade mig teste mindst en gang om ugen, siger Susanne Eilersen.

Peder Tind (V) og Susanne Eilersen (DF) vil ikke blande sig i, om fredericianerne lader sig corona-teste eller ej. Hun er blevet testet flere gange. Det er han ikke. Arkivfoto: Søren Gylling

Hun er nysgerrig på, hvad resultatet ville blive, hvis de 18.000 fik en antistof-test, så man kunne se, om de har haft corona uden at vide det.

Heller ikke Venstres Peder Tind vil blande sig i, om fredericianerne lader sig teste eller ej.

- Det er op til den enkelte, og man skal ikke lade sig teste bare for at teste. Smitteopsporing er det vigtigste lige nu, siger han.

Peder Tind er selv blandt de 18.000 utestede fredericianere.

- Jeg har ikke haft behov for en test endnu, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Privatskoler har succes med virtuel kontakt til de små: - Vi har fokus på det sociale

Coronavirus

Live:  Falck lukker sine lyntestcentre fra februar

Fredericia For abonnenter

Enhedslisten står alene med mistanke mod kommunal top: - Naivitet er ingen grund til at flygte fra sit ansvar

Annonce